De volle supermaan van 8 april

Lichtpuntjes in tijden van crisis zijn letterlijk de zon en de maan. Iedere dag. De volle maan van 8 april 2020 is een supermaan en staat in het teken van Weegschaal en Ram. Wanneer je hooggevoelig bent, merk je vaak dat je minder goed slaapt en onrustiger bent. Nu al helemaal want deze volle maan is 10% groter dan dat normaal gesproken het geval is. Krachtiger… en de kracht van de maan kunnen we anderzijds ook weer goed gebruiken. Vooral nu de maan in het teken staat van zorgen voor elkaar en connecties met anderen

De volle supermaan in Weegschaal heeft hoe dan ook invloed op relaties. In deze periode kom je erachter met welke mensen je close bent en wie er misschien verder weg staan. Soms leidt dit zelfs tot het verbreken van banden. Nu we allemaal pas op de plaats moeten nemen en letterlijk en figuurlijk afstand houden van elkaar, merk je natuurlijk al gauw met wie je wel of geen contact onderhoudt. Soms verwateren contacten maar het kan ook zijn dat er conflicten ontstaan. Bijvoorbeeld door verschillen van mening.

Balans
Het teken Weegschaal zorgt ervoor dat je behoefte hebt aan meer balans in je leven. De weegschaal is over het algemeen empatisch, sociaal en voelt anderen goed aan. Dit is mooi maar pas op dat je anderen niet gaat pleasen. Je zorgt beter voor een ander wanneer je zelf ook je grenzen aangeeft. De Ram is is in tegenstelling tot de weegschaal minder met een ander bezig. Rammen zijn onafhankelijk, gaan op hun doel af en zijn impulsief. Deze energie kan botsen maar het kan elkaar ook aanvullen. Waar de Weegschaal moeite heeft met knopen doorhakken, doet de Ram dit wel.

Blijf dicht bij jezelf
In deze tijd brengen we veel tijd alleen door. Vraagstukken voor je innerlijke zelf komen daarom naar de oppervlakte. Denk na over wat je wil en hoe je dromen, voornemens en wensen waarmaakt. De roze volle maan gaat namelijk ook over vruchtbaarheid en versterkt een nieuw begin. Richt je aandacht op dingen die je graag zou willen. Dit is de tijd!