Vijf tips om stress te verminderen

Stress is hartstikke slecht voor je. Het is dan ook belangrijk om er grip op te houden en als alles niet zo lekker loopt, even een momentje voor jezelf te nemen om alles weer op een rijtje te krijgen. Deze vijf simpele tips zorgen ervoor om je stress te verminderen.

  1. Wandeling

Ga in je pauze een rondje wandelen. Een luchtje scheppen is sowieso geen slecht idee. Maar door jezelf even te verwijderen van je werk omgeving en je hoofd leeg te maken, kun je na je wandeling weer aan de slag.

2. Een avondje voor jezelf

We zijn nu eenmaal gewend om continu druk te zijn. Maar een avondje helemaal voor jezelf nemen is een goed moment om tot rust te komen. Even helemaal niks doen. Gewoon een verstand-op-nul film opzetten, een lekkere feel good maaltijd erbij, maskertje op en even helemaal ontspannen.

3. Zet je telefoon uit

Het is voor veel mensen een vrij grote stap om afstand te doen van hun mobiele telefoon. Toch gaat het ervoor zorgen dat je veel meer rust krijgt. Vind je het lastig om je smartphone een volledige avond helemaal uit te zetten, dan kun je ‘m ook op niet storen zetten. Je favorieten-contactpersonen kunnen je op deze manier toch nog bereiken, mocht er iets zijn.

4. Me first

Je mag ook wel een keer ‘nee’ zeggen. Je hoeft niet altijd voor iedereen op elk moment van de dag klaar te staan. Een afspraak verzetten omdat dit voor jou beter uitkomt, is juist hartstikke gezond. Je vrienden zullen het je écht niet kwalijk nemen als jij even een momentje voor jezelf nodig hebt.

5. Geniet van je favoriete muziek

Ervaar je stressgevoelens tijdens je werk? Zet dan een lekker muziekje op. Door muziek worden er nieuwe verbindingen aangelegd in je hersenen, wat de stress vermindert. Muziek heeft daarnaast een relatie met ons emotionele systeem, dus het kan ook je stemming beïnvloeden. Al hoeft dat niet altijd positief te zijn. Zorg dus wel voor een gezellig muziekje.