Vergeet januari, het echte nieuwe jaar begint in september

Na een lange hete zomer, komt september om de hoek kijken met frissere dragen, crispy blaadjes die van de bomen vallen en een frisse start na de vakantie. Het is de perfecte maand om opnieuw te beginnen. De herfst is letterlijk en figuurlijk een frisse start. Natuurlijk is de zomer lekker, het zwemmen, de lange zwoele nachten maar door al het vertier krijg je bar weinig gedaan. Ik tenminste… en daarom is de herfst perfect om voornemens uit te laten komen. Om opnieuw te beginnen.

Met de verandering van de temperatuur komt er verandering van temperament. De natuur heeft het perfect geregeld, na warmere dagen is het tijd voor verkoeling. De koele ochtenden hebben het effect van een ijskoude douche, je knapt er letterlijk van op en opeens ben je in staat om taken te volbrengen waar je al weken mee struggled. Zomer is niet het seizoen om dingen gedaan te krijgen, het draait allemaal om zon, zee en strand, it’s so good! En soms ook teveel van het goede… want van al dat hangen, borrelen en luieren wordt je moe en op een bepaald moment ben je klaar voor verandering. Ik bedoel, de meest recente hittegolf was welkom maar ook een pain in the ass als het aankomt op creativiteit. Bij elke zonnestraal heeft iedereen het gevoel dat we hem mee moeten pikken nu het nog kan. Als ik nú niet een terrasje pak, kan het pas volgend jaar weer.. maar de mooie dagen bleven komen. En nu heb ik er genoeg van, ik heb zin in de herfst…. zin in productiviteit. Ik heb teveel prosseco’s met kaasplankjes gehad en heb cravings naar dampende koppen soep, lange wandelingen en nieuwe ideeën.

Ik heb geen zin om tot januari te wachten met goede voornemens. Nee… dat is zo’n onzin! Januari is een verschrikkelijke maand om je leven om te gooien… het is koud, donker en je hangt het liefst voor Netflix uit te buiken na kerst. Het is koud, je hebt weinig energie… heel anders dan de energie die in september heerst. Wanneer je wordt omringd door warme herfstkleuren en de ochtenden nog niet gitzwart zijn. Je kunt een rok uit de kast trekken maar die trui is ook lekker. De laatste zonnestralen prikkelen je huid maar het is niet te heet voor een flinke work-out. Oh.. de herfst, wat een fijne maand.