Vaker hoofdpijn in december? Hier komt het door

Veel Nederlandse vrouwen hebben regelmatig last van hoofdpijn. Al zal je ze het niet vaak horen zeggen want hé, je mag niet zeuren. Toch is het heel vervelend om contstant gekweld te worden door een zeurende pijn in jouw hoofd. 22% heeft zelfs regelmatig last van zware hoofdpijn! Nederlandse vrouwen gebruiken dit echter niet als excuus om het even rustig aan te doen. Integendeel: we bikkelen keihard door.

Oer-Hollands als we zijn vinden we het zwak om het bijltje erbij neer te gooien. Helaas pakt dit doorgaan enorm slecht uit voor jouw gezondheid. Volgens experts van Excedrin moet je bij hoofdpijn of migraine de pijn vooral niet negeren. Dit maakt het erger waardoor de impact van hoofdpijn op jouw leven alleen maar groter wordt. Gezellig een borrel? Daar moet je niet aan denken. De kerstboom optuigen? Alsjeblieft niet zeg. Dingen die normaal leuk zijn, worden pittige kost. Trek bij regelmatige hoofdpijn daarom altijd aan de bel bij een medisch specialist. Daarnaast kun je bij de eerste verschijnselen van hoofdpijn enkele dingen doen om erger te voorkomen.

1. Drink veel water, dit voorkomt dehydratatie en daarmee voorkom je hoofdpijn.
2. Een slaapmasker verlicht lichtgevoeligheid en geeft rust.
3. Oordopjes sluiten geluid af voor prikkels van buitenaf.
4. Een nat washandje op jouw voorhoofd of in je nek zorgt voor verkoeling.
5. Pijnstillers slikken werkt ook, doe dit wel op advies van jouw arts en niet te vaak.
6. Houd een hoofdpijndagboek bij, hierdoor ga je patronen en daardoor triggers herkennen.

Triggers in december
Veel vrouwen krijgen vaker last van hoofdpijn rondom hun menstruatie. Maar ook weersomstandigheden en stress kunnen hoofdpijn veroorzaken. December is een drukke maand, het weer is vaak guur en je hebt veel sociale verplichtingen. Logisch dat jouw hoofd het af en toe niet meer trekt. Geef jezelf daarom genoeg rust ook als het druk is.