De nieuwste uitkomst voor ouders: de nachtoppas

Voor de kersverse ouders onder ons die de slapeloze nachten soms even niet meer kunnen bolwerken, is er de nachtoppas. Hoe kan het ook anders dan dat dit ‘nightnanny-fenomeen’ uit Amerika is overgewaaid. Je nachtrust afkopen, hallelujah het kán! 

Laad jezelf op met een nachtoppas

Voor ouders die ernaar hunkeren weer eens een goede nacht te maken, is er de nachtoppas. En dat omschrijft precies wat het is. Waar jij je kiddo overdag naar de crèche of (schoon)pa of ma kan brengen, ben je in de avonduren vaak op jezelf aangewezen. Gelukkig is daar de nightnanny. De oppas die ervoor zorgt dat jij aan je slaapuren kan komen. Die in no time bij elke ‘boeh’ of ‘bah’ de kleine keuter te hulp schiet. Alle zorg van je kleintje wordt in de nacht van je overgenomen. Van wiegen tot troosten, en van verschonen tot voeden.

Het is aan jou of je lekker thuis in je eigen bed een nacht flink gaat opladen, maar je kan natuurlijk ook ervoor kiezen om een nacht buiten de deur te slapen. Vaak is het wel zo dat een dienst van een nightnanny van 22:00 ’s avonds tot de volgende ochtend 07:00 duurt. Precies zo geregeld dat de laatste voeding voor de nacht, en de eerste voeding van de dag overgenomen kunnen worden. In overleg kan er vaak wel eerder begonnen of later geëindigd worden, maar dat is in overleg met de nachtoppas.

Koop extra nachtrust

Google je op ‘nachtoppas’, dan kom je tal van nanny’s voor de nacht tegen. En ook al klinkt het voor velen waarschijnlijk als muziek in de oren, er hangt wel een prijskaartje aan. Vaak kan je op basis van de mate van ervaring kiezen uit drie type nanny’s. Denk aan zo’n €16,- per uur tot €25,- per uur. Best wel prijzig als je uitrekent dat dat al snel uitkomt op €150 à €225 per nacht. Maar hé, dan heb je ook wat. Dus mocht je ten einde raad zijn, en écht staan te popelen om die extra uren slaap, dan weet je dat de nachtoppas je papa- en / of mamataken voor even overneemt.