Hoe verzorg je jouw tuin

De tuin is het verlengstuk van jouw huis en is echt een plek om even lekker buiten tot rust te komen en te genieten van het weer. De heerlijke zomer komt er weer aan, en dat betekent dat we weer lekker in onze tuin kunnen gaan zitten. We willen daarom ook graag dat deze plek er tip top in orde en mooi uitziet. Belangrijk is dan ook om jouw groene stukje wereld goed te verzorgen en te onderhouden.

Ben je benieuwd naar hoe jij jouw tuin goed kunt onderhouden? Lees dan dit artikel verder.

Onderhoud de meubelen in je tuin

Jouw tuinmeubelen vormen waarschijnlijk een belangrijk onderdeel in je tuin. Deze meubelstukken moet je ook goed onderhouden. Zo kun je houten tuinmeubelen het beste eerst behandelen met speciale oliën, zodat deze beter tegen kou en regen kunnen. Door de meubels te behandelen met olie zal je voorkomen dat het hout verkleurt en dat het gaat splijten.

Verder is het belangrijk dat wanneer de winter eraan komt, dat je de tuinmeubelen verplaatst naar een overdekte plek, zoals een schuur. Mocht je onvoldoende ruimte in een schuur hebben, dan kun je jouw tuinmeubelen goed bedekken met een speciaal waterdicht zeil voor in de tuin.

Zorg voor de juiste bodem

Heb je veel planten en bloemen? Zorg er dan voor dat de bodem altijd in de juiste conditie is om de planten hier goed te laten groeien. Zorg er daarnaast ook altijd voor dat de grond voldoende vochtig is, en dat je planten voldoende voeding uit de grond kunnen halen. Zo zullen je planten er prachtig bij kunnen staan.

Is de huidige bodem in jouw tuin uitgeput, en is het tijd voor een nieuwe ondergrond? Dan zou je bijvoorbeeld met een graafmachine van Boels gemakkelijk de oude grond weg graven, en de nieuwe, voedingsrijke grond in de plaats neerleggen.

Onkruid verwijderen

Het is belangrijk om de ongewenste begroeiing uit je tuin te verwijderen. Onkruid in de tuin kan het verzorgde uiterlijk van de tuin verpesten en kan een verwilderd gevoel aan je tuin geven. Voor een goed verzorgde, en onderhouden tuin is het dan ook belangrijk dat je onkruid uit je tuin verwijderd.

Onkruid kan bijvoorbeeld tussen de tegels in je tuin groeien, en dat is iets wat we liever niet hebben! Je kunt bijvoorbeeld speciale producten tussen je tegels spuiten waardoor je het groeien van nieuw onkruid kunt voorkomen.

Verder is het belangrijk om regelmatig tussen de planten te kijken voor onkruid, en deze met de gehele wortel uit de aarde te trekken. Ongewenste bomen kun je ook met wortel en al uit de grond verwijderen. Het overgebleven hout zou je nog eventueel kunnen recyclen. Zo kun je een houtklover huren in de buurt, en deze gebruiken om bijvoorbeeld brandhout te maken.

Bescherm je tuinmeubelen tegen invloeden van het weer, zorg voor een juiste bodem voor je planten, en verwijder ongewenste begroeiing. Zo kun jij jouw groene paradijs lang mooi houden, en goed van haar schoonheid genieten.