Met deze tips verzorg jij de beste winter BBQ

Staat er voor de komende wintermaanden een BBQ gepland in jouw wijk, of binnen je vriendengroep? Barbecueën wordt vaak gezien als activiteit voor de zomermaanden. Ook in de winter kan het echter ontzettend leuk zijn om de Big Green Egg large aan te steken en verschillende soorten vlees, vis en groenten te grillen.

In dit artikel vind je enkele handige tips, die je helpen bij de voorbereiding op zo’n winter BBQ. Welke voorbereidingen heb jij al getroffen om van deze activiteit een succes te maken? Pak je muts en wanten vast uit de kast, zodat je niet bang hoeft te zijn voor de lagere temperaturen in december en januari.

Zorg voor voldoende barbecues tijdens de winter BBQ

Allereerst is het bij de organisatie van een winter BBQ zaak om voor voldoende barbecues te zorgen. Een enkele Big Green Egg zal onvoldoende ruimte bieden om de verschillende soorten vlees, vis en groenten te kunnen bereiden voor een grotere groep mensen. Vraag bewoners uit de straat of de vrienden binnen je vriendengroep om een tweede en mogelijk zelfs derde barbecue aan te leveren.

Zo heb je voldoende capaciteit! De één geeft de voorkeur aan het grillen op kolen, de ander gebruikt liever een barbecue op gas. Het voordeel van dat laatste model is het feit, dat je deze vrijwel direct kunt gebruiken. Zeker bij een harde wind is het aansteken van een barbecue op kolen soms best uitdagend. Welke keuze maak jij?

Tip: zorg voor een ruime variëteit aan vlees-, vis- en groentesoorten. Zo heb je iedere gast wat lekkers te bieden!

Kleed de tuin op een leuke manier aan

Bij een winter BBQ heeft de aankleding van de tuin een grote invloed op de sfeer. Zorg bijvoorbeeld voor een grote tent, om mensen enige beschutting te bieden tegen de koude, soms zelfs snijdende wind in de wintermaanden. In de tent kun je verschillende elektrische heaters ophangen en een paar statafels neerzetten. Mocht je geen tent gebruiken tijdens de winter BBQ, dan zou je in plaats van heaters ook klassieke vuurkorven aan kunnen steken.

Het zorgt voor een aangename temperatuur in de tuin. Vergeet vooraf niet de buren in te lichten, zodat zij tijdig hun ramen en deuren kunnen sluiten. Andere vormen van aankleding die je kunt gebruiken zijn een kunststof buitenkleed en een prikkabel. Dat laatste is niets meer dan een kabel met daaraan verschillende led gloeilampen. Het heeft een sfeervol effect!