Tips om meer privacy te creëren in je tuin

Hecht jij veel waarde aan je privacy en wil je ongestoord tijd kunnen doorbrengen in de tuin? Dan is het goed om te kijken naar hoe je meer privacy creëert in je tuin, want je zit natuurlijk niet te wachten op inkijk van de buren. Meer privacy creëren is op verschillende manieren mogelijk.

Ben je benieuwd naar hoe je dit moet aanpakken? Wij helpen je op weg en sommen wat goede tips voor je op waar jij gelijk mee aan de slag kunt.

Een schutting

Denk je aan privacy, dan denk je waarschijnlijk al snel aan een schutting. Dit is dan ook een effectieve manier om voor meer privacy en rust in je tuin te zorgen. Door een schutting te plaatsen, is de tuin goed beschut. Schuttingen zien we meestal van hout, maar ook andere materialen komen steeds vaker voor.

Het voordeel van een schutting in de tuin is dat deze vaak maar weinig onderhoud nodig heeft en flink wat jaren mee kan. Het is dus een goede manier om je privacy te verhogen. Bovendien oogt een schutting vaak strak.

Haagplant

Een andere tip voor het verhogen van je privacy in je tuin, is door een haagplant toe te voegen. Vooral een bladhoudende haag is hiervoor geschikt. Deze wintergroene haag blijft het hele jaar door mooi groen en staat daarnaast bekend als privacyhaag, waardoor je hiermee ongetwijfeld goed zit.

Naast een bladhoudende haag zijn er ook enkele bladverliezende hagen die voor privacy in je tuin zorgen. Als je hiernaar op zoek bent, denk dan aan het plaatsen van een mooie beukenhaag.

Overkapping

Wanneer je een overkapping aan je huis laat bouwen of kiest voor een vrijstaande overkapping creëer je ook meer privacy in je tuin. Door voor een overkapping te kiezen zorg je ervoor dat een gedeelte van je tuin overdekt is. Als je hieronder veel tijd spendeert, zal je geen last hebben van inkijk van buren. Maar niet alleen biedt een overkapping je meer rust en privacy, ook zorgt het ervoor dat je vaker buiten kunt zitten en verhoogt het de waarde van je woning.

Spendeer je momenteel maar weinig tijd in de tuin, omdat je niet veel privacy hebt? Dat is natuurlijk zonde, zeker als je tuin er verder goed verzorgd bij ligt. Ga er vooral mee aan de slag om meer privacy te creëren, zodat je straks zorgeloos van de buitenlucht kunt genieten!