Tijdens de feestdagen verspillen we om en nabij 1 miljoen flessen prosecco

Zeg collega’s, nu de feestmaand officieel is aangebroken proosten we regelmatig met een bubbeltje. Er wordt gulzig genipt en bijgeschonken. Dit laatste gaat nogal eens mis waardoor er – ja je leest het goed – 1 miljoen flessen naar de naar de filistijnen gaan.

Tijdens de feestdagen gaan er volgens recente voorspelling zo’n 9.5 miljoen glazen prosecco verloren omdat we 1: de fles niet goed openen en 2: verkeerd inschenken. Uit een onderzoek onder 2000 prosecco drinkers is gebleken dat 40% knoeit terwijl ze hun glas inschenken. Mensen weten gewoon niet hoe je dit op de juiste manier moet doen. De gemiddelde prosecco drinker verspilt ongeveer een half glas per fles en dit kan voorkomen worden.

Zo hoor je een fles te ploppen
Probeer niet te schudden voor het openen van de fles, verwijder voorzichtig het folie van de kurk maar laat het raamwerkje nog even zitten voor de trip. Houd de fles goed vast als je deze gaat ontkurken, een theedoek helpt hierbij. Wurm de kurk heel voorzichtig uit de fles, doe dit langzaam, dan hoor je ‘pfffft’ in plaats van plop maar er gaat in ieder geval geen kostbare drank verloren!

Inschenken
Houd je glas in een hoek van 45 graden richting de fles en schenk de bubbels voorzichtig in. Op deze manier zal de drank minder schuimen waardoor je glas overstroomt.