Tijd om de badkamer op te fleuren!

Je wilt jouw badkamer graag een knappere uitstraling geven. Het interieur is namelijk wat oubollig geworden. Je hebt jezelf al laten inspireren door de talloze plaatjes online, maar in dit artikel geven wij je nog een aantal – simpele – ideeën als expert op het gebied van interieur. 

Lees ook: gebruik fijne producten in de badkamer. 

Planten in de badkamer

Maken accessoires de badkamer? Echt wel! Ze geven een persoonlijke touch en zorgen voor extra sfeer. Je kunt kiezen voor kaarsen, handdoekhaken, maar ook zijn planten een goed idee. Het is hierbij wel belangrijk om voor planten te kiezen die geschikt zijn voor de badkamer. Vetplanten zijn leuk, maar deze kunnen beter in een andere ruimte in het huis geplaatst worden.

Ze hebben weinig water nodig, dus in een vochtige ruimte zoals de badkamer zullen dit soort planten niet heel gelukkig zijn. Indien je ze toch vindt passen bij de stijl van jouw badkamer, is het verstandig om goed na te denken over ventilatie. Zet regelmatig het raam open of schaf een ventilatiesysteem aan.

Een plant die wel heel erg geschikt is voor de badkamer, is een lepelplant. Deze plant houdt van een vochtige omgeving en zuivert de lucht. De lepelplant houdt niet van veel licht, dus zet deze gerust in een donkere hoek van de badkamer.

Douchen

Op het moment heb je een inloopdouche, maar je vindt het toch best vervelend dat de rest van de ruimte hierdoor nat wordt. Een douchecabine kan daarom een oplossing zijn. Je moet daarbij wel op een aantal dingen letten. Allereerst is het van belang om een deur te kiezen die bij de badkamer past.

Als je een kleine badkamer hebt, is een schuifdeur handig, maar bij een grote badkamer is een openslaande deur juist ideaal. Ten tweede moet er gedacht worden aan de grootte van de cabine. Heb jij kinderen die nog niet alleen de douche in kunnen? Dan is het fijn om een grotere douche te nemen. Als je alleen woont, is een kleine douchecabine perfect.

Tot slot is de keuze voor een douchebak of tegelvloer erg belangrijk. Een cabine die direct op de vloer ligt, ziet er wat mooier uit, terwijl een douchebak ervoor zorgt dat het water makkelijker wordt afgevoerd. Maak daarom eerst een plan voordat je de cabine aanschaft!

Lees ook: No-nonsense smeren met deze producten.

Bij planten is het dus belangrijk dat je kiest voor planten die tegen de vochtige lucht kunnen en dat je de ruimte goed ventileert. Denk bij een douchecabine aan de grootte en de deur van de cabine.

Heb je er zin in gekregen om te gaan winkelen voor de badkamer? Kijk dan op de website van Sanitairwinkel!