The Great Conjunction: het grootste astrologisch spektakel in ons leven

Het grootste astrologische event in ons leven verschijnt vandaag, 21 december, aan de pikzwarte hemel. We hebben het hier over dezelfde ster als die van Bethlehem. Nouja ster, optisch dan. Wat je ziet is een zeldzame ontmoeting van de planeten Saturnus en Juniper en laatste keer dat Saturnus en Juniper zo vlak achter elkaar verschenen als een heldere ster is zo’n 400 jaar geleden. The Great Conjunction is zeer zeldzaam en jij kunt het vandaag in de vroege avond met eigen ogen aanschouwen!

The Great Conjuction is een uitzonderlijke astrologische en energetische gebeurtenis. Conjunctie, betekent ‘samenvoeging’ en treedt op als twee planeten, die zo’n 600 miljoen kilometer uit elkaar staan, voor het oog van de waarnemer zichtbaar dicht bij elkaar staan. Op 21 december opent zich de poort om de Age of Aquarius (Waterman) op aarde te activeren. Een belangrijke transitie in ons leven. Saturnus-Jupiter conjuncties zijn namelijk de belangrijkste uitlijningen in de astrologie. Jupiter en Saturnus zijn niet alleen de grootste planeten in ons zonnestelsel, ze zijn ook in staat om een mooie veranderingen teweeg te brengen. We schakelen vandaag van een ‘aardecyclus’ naar een ‘luchtcyclus’.

Wat maakt deze ‘Great Conjuction’ bijzonder?

Deze ‘Great Conjuction’ is speciaal omdat deze in het teken van Aquarius staat, het teken van sociale veranderingen en gelijkheid voor iedereen. Er breekt een periode aan van saamhorigheid waarin een traumatische geschiedenis herschreven gaat worden. Een voorproefje was de ‘Black Lives Matter movement’ dit voorjaar. Een Great Conjuction representeert een tijd waarin we oude gewoontes achter ons laten en er ruimte komt voor nieuwe rituelen. Als je niet open staat voor verandering, voelt de energie die in de lucht hangt ongemakkelijk. Sta je wel open voor verandering? Dan is de tijd aangebroken om dromen waar te maken. Vooral op carrière vlak valt er een hoop te bereiken. Je hebt de energie van Juniper en Saturnus mee en trust us, dit is een mooie boost!

Omarm veranderingen

Bijzondere krachten zorgen ervoor dat veranderingen plaats vinden. Uiteraard heb je hier zelf ook invloed op. Gebruik de energie om thuis te mediteren en veranderingen te manifesteren. Waterman staat voor innovatie en verandering. Het verbindt mensen en gemeenschappen en brengt vrijheid met zich mee. Als je sensitief bent kun je tijdens de energie van de Great Conjuction lichamelijke symptomen ervaren zoals vermoeidheid, onrust, slapeloosheid en tintelingen. Ook emoties kunnen heftiger zijn dan je gewend bent. Omarm dat wat komt! Uiteindelijk brengt het namelijk een intense rust met zich mee.

Lees ook: Cadeaus inpakken of een kerstkaart sturen met droogbloemen.