Teng Janssen in Amsterdam
Teng Janssen is sinds een half jaar geopend om er een hapje te eten in de Beethovenstraat en wij zijn in love. De sfeer, het eten en de bediening, alles is goed, fijn en bijzonder. De eigenaar Olivier Janssen is namelijk een unieke samenwerking aangegaan met het geliefde toprestaurant Canela uit Palma de Mallorca. Het restaurant van chef-kok Fabian Fuster dat gespecialiseerd is in fusion cuisine, staat bekend om haar explosieve gerechten.
In dit restaurant beleefde Olivier een zeldzaam culinair moment maar de vraag was: “hoe krijg je dit naar Nederland.” Nou, het is ‘m gelukt hoor! De afgelopen drie dagen was Fabian Fuster zelf aanwezig en de chefkok uit Mallorca blijft permanent in Amsterdam. Wij aten vijf bijzondere gangen in combinatie met heurlijke bijpassende wijnen. Leuk om te weten alle wijnen komen bij de buren (een wijnhandel) vandaan en voor alle flessen betaal je slechts vijftien euro meer. Duur. Goedkoop… het maakt niet uit en voor de liefhebbers worden er cocktails geserveerd. Heule goede cocktails door een bartender all the way from Portugal. In de keuken, achter de bar en op de vloer wordt met passie gewerkt en dat merk je. Kortom: Teng Janssen is de place to be en in de zomer is er een terras.