Geen extra supplementen in de zomer nodig? Dacht het niet!

Count down has started, over iets meer dan vier weken crosst dit meiske met vriendlief in een Fiat 500 door la bella Italia. Wie weet tel je net zo hard mee af als ik, of wordt het een thuiswedstrijd. Wat het ook wordt, weet dat je lichaam wel een extra boost kan gebruiken als het dagenlang aan de zon wordt blootgesteld. ‘Boost?! Uit-tunen van alle rompslomp, is dat al niet genoeg?’ Nops, je lichaam kan wel een extra steuntje in de rug gebruiken als jij op standje ‘summer vibes’ staat. En ondanks dat ik er een voorstander van ben om zoveel mogelijk essentials uit voeding te halen, kunnen deze drie supplementen in de zomer echt geen kwaad!

Zomersupplement #1: Melatonine

Het kan nog wel eens een dingetje zijn om in zomerse omstandigheden in slaap te komen. Veel gewoel en lange plafonddiensten. Je bent niet de enige die minder slaperig is in dit jaargetij, je biologische klok is gewoon wat in de war. Door de nog steeds relatief lange zomeravonden begint de start van de melatonine-aanmaak automatisch later. Dus waarom je lichaam niet dat extra zetje geven wat het nodig heeft? Niets gevaarlijks aan hoor.

Zomersupplement #2: Astaxanthine

Astaxanthine, hier had ik werkelijk waar nog nooit van gehoord. Het is een antioxidant met superkrachten. Haar specialisme ligt in het ons beschermen tegen schadelijke effecten van zonlicht en zuurstof. En laat vooral dat eerste top zijn in dit seizoen. Verbranding door de zon ligt op de loer…niet heel gezond. Maar gelukkig zijn er antioxidanten zoals astaxanthine om vrije radicalen te bestrijden en cellen weer zo gezond mogelijk te maken. Neemt niet weg dat voorkomen beter is dan genezen.

Zomersupplement #3: Vitamine D3

Vitamine D wordt ook wel de zonvitamine genoemd. We nemen het namelijk vooral op uit de zon. Gelukkig hebben we de afgelopen tijd genoeg zonuren gehad, dus je zal denken dat het wel goed zit met die dosis vitamine D. Dat hoeft dus niet. Zelfs in de zomer kan je een vitamine D-tekort opbouwen. Het meeste van deze energiebooster doe je op door tussen 11:00 en 15:00 de zon op je onbedekte bol te laten shinen. En dat voor minimaal 15 tot 30 minuten. Nu hoor ik je denken: ‘Hé dan zit ik meestal binnen voor werk…’ Dat dus.

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat ik jaren geleden zo’n tekort had, ondanks dat ik dacht genoeg dates met de zon te hebben. Gun je niemand. Sindsdien doe ik altijd na de zomer en de winter een bloedtest om te checken hoe het ervoor staat. Better safe than sorry, checken die hap! Contact me gerust als je hier vragen over hebt.