De spirituele kracht van de volle bloed maan en maansverduistering vanavond

Veel mensen zijn benieuwd naar de maansverduistering deze avond. Toch zullen de meeste mensen niet veel verder kijken dan de maan. Om 22.22 bereikt de maansverduistering het hoogtepunt en het schijnt de langste maansverduistering van deze eeuw te worden. Mooi om te zien maar ik was erg nieuwsgierig naar de spirituele betekenis achter deze volle bloedmaan en maansverduistering.

Totale maansverduistering zorgt voor een emotionele blinde vlek waardoor weggestopte gevoelens tevoorschijn kunnen komen. Mars en Uranus maken de maansverduistering mogelijk en staan voor actie en vernieuwing. Grijp kansen, sta open voor verandering. Deze rode maan wordt ook wel een graanmaan genoemd en deze laat je zien dat je zelf je lot kunt bepalen. Alles draait om manifesteren, de dingen die je doet hebben een gevolg in de toekomst.

Maan in Waterman
De Maan staat deze maand in het sterrenbeeld Waterman en dit wil zeggen dat vrijheid en nieuwe plannen je innerlijke gevoelsleven bepalen. Je denkt en doet dingen vanuit deze gevoelens. Soms is dit verstandig maar je kan ook roekeloos worden. Jaag je dromen na, doe wat je niet laten kunt maar probeer hierbij het kwetsen van andere mensen te voorkomen. Er is geen opoffering nodig om te bereiken wat je wilt.

22.22
Dat de maan om 22.22 plaats vindt, zegt ook iets over verandering. Het getal tweeëntwintig is verbonden met wilskracht, moed en creatie. Middelen die nodig zijn om iets te veranderen, om vooruitgang te boeken. Bewust bezig zijn met plannen die allang in je diepste innerlijk schuilen. Laat je niet overmannen door angst of onzekerheden maar vaar mee op de energie van de maan. Het is een moment om jezelf vrij te voelen en om plannen uit te voeren die je voorheen spannend vond.