Slecht geslapen? De volle maan van 5 juni had sterke krachten

Afgelopen nacht gaat in de boeken als een onrustige nacht. Drie keer het bed uit, midden in de nacht ruzie met mijn lief en intens moe wakker worden. De volle maan van 5 juni was een pitte en de energie was goed voelbaar. Hierdoor ontstonden er letterlijk en figuurlijk strijd en ontvlambare situaties. En dat voor een bloemmaan, die zo liefelijk in de oren klinkt.

De volle maan van 5 juni wordt namelijk ook wel een bloemmaan genoemd, de maan staat deze maand in het teken van Boogschutter en de zon staat in het teken van Tweelingen. Ook zagen we een gedeeltelijke maansverduistering, veroorzaakt door de schaduw van de aarde. Omdat de volle maan wordt beïnvloed door de planteet Venus (planeet van de liefde) én door de zwarte maan Lilith (staat voor jouw schaduwkant) is de invloed op (liefdes)relaties groot. Het kan zijn dat je een oude liefde tegen het lijf loopt of dat opgekropte gevoelens in je relatie boven komen drijven. Laat emoties en gevoelens toe en spreek ze uit op een respectvolle manier. Want het vuur kan voor verhitte discussies zorgen terwijl je júíst nu samen kunt groeien.

Bloemmaan
Alles in de natuur groeit het bloei in het voorjaar, buiten word je omringt door groen, en het gras ziet er mooi uit. Daarom wordt deze bloemmaan ook wel de grasmaan genoemd. Voor jezelf betekent de bloemmaan dat je best een beetje meer aandacht mag geven en datgene waarin jij wilt groeien. Evalueer je dromen en wensen, schrijf ze op en maak een plan hoe je ze kunt verwezenlijken. Sterke emoties die boven komen drijven, kunnen je hierbij helpen.

Maan in Boogschutter
De Boogschutter weet haarfijn wat zijn doelen zijn en richt zijn pijlen altijd optimistisch, vol vuur en passie, in de juiste richting. Twijfel bestaat niet voor Boogschutters. Kenmerkend zijn focus en doorzettingsvermogen. Dit wil zeggen dat het een goed moment is om ergens voor te gaan. Bij twijfel, altijd doen! Je ziet vanzelf wel hoe dingen uitpakken.

Zon in Tweeling
De focus van de Boogschutter wordt afgezwakt door de wispelturigheid van de Tweeling. Tweelingen zijn nieuwsgierig en daardoor vaak met honderdduizend dingen tegelijk bezig. Ze kunnen zich mogelijk verdiepen in één ding omdat ze zoveel willen weten. Wanneer je de focus van de boogschutter vasthoudt en de nieuwsgierigheid van de tweeling nastreeft, komt het helemaal goed! Nieuwe kansen doen zich voor die je met beide handen aangrijpt!