Sfeer in je tuin doormiddel van tuinverlichting

Niks zo fijn als op een zwoele zomeravond vertoeven in de tuin. Zeker vroeg of laat in de zomer, begint het al snel te schemeren. Dit kan heel gezellig zijn mits je niet in het donker zit! Want tuinverlichting is een must als je tot in de late uurtjes met een borrel op het tuinterras wilt blijven hangen. Wij zijn van mening dat tuinverlichting net zo belangrijk is als die van binnen.

Lente, zomer. Oh, wat zijn dat toch heerlijke seizoenen. Wij merken het aan onszelf maar ook aan de mensen om ons heen, iedereen straalt en is positief. Wat het weer met een mens kan doen! Als buitenmensen spenderen wij zomers dan vaak ook meer tijd buiten de deur dan in huis. Maar voordat het zover is, moet de tuin gedaan worden. Ieder jaar liggen er weer genoeg klussen te wachten die we voornamelijk in de avonduren moeten doen. Tja, overdag werken we en dan is het toch handig dat we s’avonds nog wat verlichting hebben zodat we het tempo er in houden. Een led bouwlamp is daarvoor een uitkomst! Binnen een weekje is de tuin summer ready. Wanneer het dan écht warm is, kunnen we de hele avond spelletjes spelen in de tuin of genieten van de rust met een wijntje. Met de juiste tuinverlichting creëer je extra sfeer en gezelligheid.

Lees ook: Interieur oplossing, nooit meer kleding over je stoel!

Wandlampen
Iedereen heeft vast en zeker een plek in de tuin waar je een lamp aan de muur kunt bevestigen. Dit zorgt vaak voor warm, indirect licht. Er zijn verschillende plekken waar de wandlamp kan hangen. Bij de voordeur of op het terras. Van moderne tot klassieke buiten wandlampen: er zit altijd wel iets voor jou tussen! Let wel op dat je kiest voor een wandlamp die bestendigd is tegen vocht en water. Met de juiste verlichting bij je deur voel je je bovendien stukken veiliger wanneer je ’s avonds laat thuiskomt.

Staande lampen
Staande lampen heb je in diverse vormen, maten en hoogtes. Er is voor iedere tuin een geschikte lamp! Zo zijn er ook staande solarlampen die decoratief licht creëeren. Het voordeel is dat er geen kabels nodig zijn, je hebt geen elektriciteitskosten en de lampen zijn voorzien van led verlichting. De hoeveelheid licht die je wenst, wordt vaak uitgedrukt in lumen. Functionele tuinverlichting geeft veel licht en is veelal voorzien van een bewegingssensor, terwijl decoratieve tuinlampen een minder grote lichtopbrengst hebben en zorgen voor sfeer.

Spotjes
Spotjes voor in de tuin komen in diverse varianten. Van prikspots tot grondspots. Deze spots zijn ideaal om objecten zoals een boom, de schutting of een decoratief object in de tuin uit te lichten. Zo hebben wij bepaalde bomen van onderaf verlicht en dit zorgt voor een knusse sfeer. Het was een heel gedoe om de spotjes aan te leggen omdat wij kabels in moesten graven! Achteraf gezien was het misschien beter geweest om solar led spots te gebruiken omdat er geen stroom en kabels aan te pas komen. Deze led spots werken op zonne-energie en er zijn geen kabels nodig. Dat scheelt een hele hoop gedoe!

Decoratieve lampen
Wanneer je online op zoek gaat naar inspiratie, zie je met name veel decoratieve lampen. Denk aan een lichtsnoer. Dé lichtbron die wordt opgehangen bij feesten, partijen en natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid. Solar hanglampen komen overal mooi tot hun recht. Lichtsnoeren zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren. Voor ieder wat wils! Naast lichtsnoeren zijn er genoeg andere decoratieve lampen die de tuin meer sfeer geven. Decoratieve tafellampen of priklampen. Het voordeel van deze lampen is dat ze makkelijk te verplaatsen zijn. In de winter kun je ze opbergen. Ook kun je ze meenemen van het ene naar het andere terras.
spotjes

Fakkels
Mocht je buiten geen stroom hebben, dan zijn fakkels een mooie oplossing. De old school fakkel die je vroeger bij je ouders al in de tuin had staan. Met een fakkel creëer je een bohemian sfeertje in je eigen achtertuin. Met kaarsen bereik je hetzelfde effect maar je hebt er wel heel wat nodig om ze als lichtbron in te zetten. Maar hé, wij zijn niet vies van kaarsen.

Ben jij al klaar voor de zomer? En welke verlichting heeft jouw voorkeur?

 

Lees ook: Dit is wat een uur wandelen in de buitenlucht met je doet!