Seks gezond? Jawel maar dan moet je het wel zo vaak doen

Je gezondheid is het allerbelangrijkste. Net als liefde. Nu proberen we er alles aan te doen om onze gezondheid en de liefde in ons leven zo goed mogelijk te houden. En laat seks nu nét goed zijn voor je gezondheid. De ideale combinatie vind je niet?

Want seks is leuker dan op een wortel knabbelen, of een maand lang geen alcohol drinken vind je niet? Volgens een onderzoek van Harvard brengt seks je metabolisme op gang en daardoor is het een belangrijke boost voor je metabolisme en brengt het je immuunsysteem op gang. Wie regelmatig sekst, of vrijt of van bil gaat (’t is maar hoe je het wilt noemen) heeft zelfs minder kans op een hartaanval en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Je wordt pienterder, fitter en je geheugen wordt beter. Maar…. dan moet je het wel twee keer in de week doen.

Hoe zit het dan met mensen die niet zoveel om seks geven of er gewoonweg niemand voor kunnen vinden?
Is het hebben van 0 seks slecht voor je gezondheid? Jep. Althans, als we dezelfde onderzoekers mogen geloven… want die onderzochten ook het risico voor hartziekten bij mannen en dit wordt maar liefst vijftig keer hoger bij mannen die minder regelmatig vrijen. Hoe dit bij vrouwen zit, is niet onder de loep genomen maar naast je healthy lifestyle is een potje seks nooit mis!