Samen met een kat in huis leven, dat doe je zo

Gezelschap hebben in het leven is enorm belangrijk en veel mensen nemen daarom ook huisdieren. Wanneer je beslist een huisdier te nemen kan je deze het beste uit het asiel halen. Deze dieren wachten namelijk op een nieuw baasje dat hun voor altijd een thuis geeft. Maar samenwonen met een huisdier van het asiel kan een behoorlijke opgave zijn. In dit artikel kijken we naar het nemen van een kat. Wat heb je nodig? Wat kan je verwachten? Dit zijn vragen waar we in dit artikel antwoord op geven.

Wat heb je nodig?

Wanneer je een kat in huis haalt zijn er veel dingen die je nodig hebt. Allereerst heb je kattenvoer nodig. Let hierbij op of je kat allergieën heeft of andere gezondheidsproblemen. Sommige katten hebben namelijk last van nierstenen, waardoor ze speciaal voer nodig hebben. Verder is ook een krabpaal enorm belangrijk. Katten vijlen zelf hun nagels en dit doen ze het beste aan een krabpaal als ze binnenshuis wonen. Wanneer ze vaker buiten komen wordt de krabpaal minder vaak gebruikt. Een krabpaal kopen doe je in de dierenwinkel of online bij bijvoorbeeld pets place. Naast de krabpaal is ook een kattenbak essentieel. Dit is waar een kat zijn behoefte op doet. Katten die buiten komen doen hun behoefte ook buiten de deur, maar katten die vooral binnenshuis zijn hebben broodnodig een kattenbak nodig. Ook een kattenbak online kopen kan, net zoals je die ook in de dierenwinkel kan kopen!

Wat kan je verwachten?

Nu je weet wat je nodig hebt kan je je gaan voorbereiden op wat je kan verwachten van een kat. Katten zijn nachtdieren, jagen en hebben over het algemeen wel temperament. Dit instinct moet dus benut worden. Veel mensen doen dit door hun kat mentaal te stimuleren met het zoeken van brokjes of snoepjes of spelen met hun kat door middel van het najagen van het speeltje. Wanneer je bezig bent met je kat zorgt het er niet alleen voor dat je kat mentaal uitgeput raakt, het zorgt er ook voor dat je een band krijgt met je kat.

Ga ervan uit dat je kat niet aangeraakt wilt worden. Dit toont respect tegenover je kat. Katten zijn erg zelfstandige dieren, daardoor is het belangrijk dat de kat ervoor kiest bij jou te zijn en aandacht te willen van jou. Zo zorg je er namelijk voor dat de band tussen jou en je kat sterker wordt.

 

Lees ook: duurzaam beddengoed voor schone slapers.