Rugklachten? Duik de hot cabin in!

Dat warmte heilzaam is voor pijnlijke spieren en stijve gewrichten wordt breeduit gedragen. Op pijnlijke spieren smeren we massaal tiger balsem en bejaarden verkassen naar zuid Europa voor hun stijve botten. Echter, dat je het effect van warmte op spieren en gewrichten enorm vergroot door te trainen in warmte, is minder bekend.

Hot cabin workout
Ik zweer erbij! 2 keer per week doe ik een workout in een warmtecabine bij bbb healthboutique en dat is zo weldadig voor mijn rug en bekken. Op een of andere manier schieten al mijn spieren daar steeds op slot en ontstaan er triggerpoints. Als ik netjes 2 keer per week een work-out in warmte doe, dan train ik alles los in mijn lijf. En dat is zo heerlijk!
bbb
Wellness sporten
Het wordt dan eigenlijk een soort van wellness sporten. Totaal ontspannen en soepel kom ik na een 30 minuten trainen weer uit de cabine. De cabines worden 50 graden en ze zijn voorzien van gewichten om de training te verzwaren. Je traint op maat, dus alleen die spieren die jij wilt trainen pak je aan. En niet geheel onbelangrijk, het is goed voor je doorbloeding en het stimuleert de vetverbranding. Kom je tegelijkertijd ook nog lekker in shape!

Kleine naaldjes
Het kan heel lekker werken in combinatie met fysiotherapie. Bijvoorbeeld met dry needling, kleine naaldjes waarmee ze trigger points los prikken. Echt, voor mij is er geen andere manier om mijn rugklachten onder controle te krijgen.

Wil je het ook eens proberen, een hot 30 minute workout? Boek hier een gratis proefles!