Restaurants in Antwerpen: hier eet je kei lekker!

Een dagje Antwerpen. Daar houden Nederlanders van! Niet alleen in deze tijd maar al járen zijn wij regelmatig een dagje over de grens te vinden. De restaurants in Antwerpen, de chique hotels en mooie (interieur) winkels, de stad heeft werkelijk alles voor een fijn uitje. In dit artikel vind je restaurants in Antwerpen waar je graag een vorkje wilt prikken.

Fiera Antwerpen

In Antwerpen vind je aardig wat Italiaanse restaurants waar je voortreffelijk kunt dineren. Een van deze restaurants is het bijzondere Fiera. Fiera betekent in het Italiaans ‘de betere beurs’ en dat wijst op de unieke locatie: de feeërieke Schippersbeurs en Handelsbeurs in Antwerpen. Daarnaast betekent het fier, ofwel: trots. Want dat zijn ze! De beeldige locatie is met veel smaak aangekleed door Antwerpse kunstenaars en ontwerpers en het eten en de wijnen smaken al net zo goed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fiera (@fiera_antwerp)

Botanic Sanctuary Antwerpen

Botanic Sanctuary opende afgelopen zomer de deuren. Een gekke tijd voor een te gekke locatie in een voormalig klooster. Het eerste vijf sterren hotel van Antwerpen wil bij de hoteltop van de wereld horen en als je de plaatjes bekijkt, dan denken wij dat dat lukt. Naast beeldschone ruimtes en hotelkamers is er ook gedacht aan high-end restaurants waar top chefs de sterren van de hemel koken. In 1238 restaurant is het chef Wouter Van Tichelen die zorgt dat je betoverd wordt door de gerechten op je bord. Fine Fleur is het restaurant waar de Nederlandse chefs Jacob Jan Boerma & Thomas Diepersloot’s je verwennen met buitengewone smaaksensaties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Botanic Sanctuary Antwerp (@botanicsanctuaryantwerp)

Roij Antwerpen

Een echte parel voor als je van de Frans-Japanse keuken houdt. Bij Roij geniet je van fingerfood en sushi in het historische hart van Antwerpen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Roji (@roji_antwerp)

Graanmarkt 13

Wie kent het niet? Graanmarkt 13 is al jaren favoriet! Naast de conceptstore is er een restaurant waar men heerlijk luncht of dineert met lokale, seizoensgebonden ingrediënten. Groenten spelen de hoofdrol en dat is absoluut niet saai!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Graanmarkt 13 (@graanmarkt13)

Fiskebar

Voor liefhebbers van vis is Fiskebar een must visit wanneer je in Antwerpen bent. Fiskebar is geen nieuwkomer maar staat al jaren bekend om de no-nonsense visgerechten. Je eet hier de lekkerste oesters, kreeft en garnalenkroketten.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Fiskebar (@fiskebar)