REM restaurant, bar en rooftop

Het iconische REM-eiland is een bijzondere plek waar je weer kunt eten. Ja. Er zat ooit eerder een restaurant maar het was lange tijd stil. Horecapartners in crime Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes hoorde dat het REM-eiland in de Houthavens weer beschikbaar was en twijfelde geen moment. Na een grondige renovatie is restaurant REM een feit.

Bij REM kunnen alle REMmen los! In de bar nip je aan cocktails vergezeld door geliefde barhappen. Een verdieping hoger geniet je van fine dining met mooie wijnen. Ga je nog hoger, dan vind je het dakterras met het mooiste uitzicht op heel Amsterdam-West. Op alle verdiepingen wordt je ondergedompeld in een speelse, moderne eighties vibe zoals de ondernemers het stijltje zelf noemen. We zien veel grafische prints, (neon) smileys en discobollen.

REM

Experimentele kaart zonder poespas

Nog even over het restaurant: daar kun je me toch een partij lekker eten. De keuken wordt aangestuurd door chef-kok Bobby Rust. Bobby deed zijn jarenlange ervaring op in verschillende toonaangevende restaurants zoals Ron Gastrobar, De Librije en Envy Amsterdam. Ook is hij bekend van het televisieprogramma ‘De Nieuwe Garde’. Bobby’s aandacht voor detail resulteert in een pure, experimentele en toegankelijke stijl waarin niet veel ruimte is voor poespas. Wanneer je bij REM aanschuift krijg je een veelbelovende à la carte kaart gepresenteerd of kies een Chef’s menu van 4 tot 6 gangen. Ook maak je zelf de keuze voor vlees, vis of vegetarisch. Denk bijvoorbeeld aan tomaat met makreel, hazelnoot, belper knolle en kippenhuid of ‘Beet Wellington’ met oerbiet en paddenstoelen en een plank gevuld met een mooie selectie aan kazen.

REM

Het bijzondere achtergrondverhaal van REM

In 1964 werd het REM-eiland gebruikt als platform in de Noordzee voor commerciële televisie-uitzendingen. Na drie maanden werd het platform door de Rijkspolitie en de Koninklijke Marine ontmanteld. In 2011 is het REM verplaatst naar de Houthavens en werd het na een renovatie een restaurant. Hier kon je tot 2020 een vorkje prikken maar toen gingen de deuren dicht. Gelukkig duurde dag niet lang, want inmiddels heb je drie verdiepingen vol culinair genot!

Kijk voor meer informatie op de website.