Pukka gaat voor een upgrade van je nachtrust met hun Night Time-assorti

Slapen. Doezelen. Snoozen. Power nappen. Als er iets is waar we absoluut niet zonder kunnen dan is het wel een goede nighty night. Het opladen van onze fysieke en mentale batterij. Het Engelse herbal wellbeing merk Pukka is in de wollige materie gedoken. Met als resultaat? Kruidenthee en supplementen om je tijd in je mandje een boost te geven. Wij lieten ons tijdens Pukka’s eerste internationale persevent bijpraten over de kracht van kruiden. Theetje? 

Duik met Pukka onder de wol

Nog even over die nachtrust. De cijfers liegen er niet om. Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 62% van de volwassenen wereldwijd het gevoel heeft geen 9+ voor de nachtelijke uurtjes te halen. Zonde! Gelukkig heb je zelf een grote vinger in de pap. Jij bent grotendeels in charge over je zzz’s. Goed nieuws gong, da’s lekker!

Pukka night time    Pukka night timePukka’s Night Time-momenten

Volgens Jo Webber, Ayurvedic practitioner en Pukka’s Head of Herbal Education, mogen we onze nachtrust uiterst serieus nemen. “Slaap heeft een grote invloed op onze algehele gezondheid en in Ayurveda – de eeuwenoude holistische levensfilosofie uit India waar de Pukka varianten op geïnspireerd zijn – is slaap één van de drie pilaren van het leven. Er wordt gezegd dat als er op de juiste momenten geslapen wordt, je gezond, vrolijk en sterk blijft.”

Pukka night time supplementen

Nieuw: Pukka’s Night Time-capsules

Om je sweat dreams een gezonde oppepper te geven, heeft kruidenexpert (en mede-founder) Sebastian Pole samen met z’n team Night Time capsules ontwikkeld. Een rustgevende aanvulling vol plant powerrr op hun Night Time thee-assorti. Of we hier hinten op een slaappil? Niets d’r van! Het zijn puur natuurlijke supplementen waarin een blend van kruiden – zoals valeriaan (hé die kennen we) en ashwagandha – is gemixt die je helpen te unwinden. Krachtige kruiden die dankzij hun kalmerende specs niet voor niets al jaren (we zijn de tel kwijt) worden ingezet om de natuurlijke nachtrust een handje te helpen. Zie het als aanvulling op een gezonde levensstijl om als een blok in slaap te vallen. En te blijven!

Pukka night time thee

Even nog over dat natuurlijke aspect van Pukka. Pukka is 100% natuurlijk. En biologisch. En ethisch verantwoord. En Fair for Life-gecertificeerd. Bonuspunten! Het Fair for Life-keurmerk is een dikke duim dat er sprake is van eerlijke handel, duurzame oogst én dat elke schakel in de (thee)keten op een ethische manier tegen een leefbaar loon is verkregen. Of dat ‘m was? Nee nee. Heus, Pukka gaat voor de overtreffende trap. Voor groenst. Daarom doen ze er nog een schepje voor de boeren en kwekers bovenop, en wel in het uitstoten van zo min mogelijk CO², het duurzaam omgaan met water en het laten floreren van biodiversiteit. Kijk, dan ben je als merk lekker bezig!

5x hoe jij je zzz’s extra goed kan pakken

Tijdens Pukka’s online event hebben we een lijstje aan tips & tricks gekregen, waardoor je – naast de Night Time-collectie – je tijd onder de wol positief kan beïnvloeden. Delen we graag met je:

  1. Creëer een specifieke ik-ga-bijna-naar-bed routine voor jezelf. Kom erachter wat voor jou de meest fijne manier is om te unwinden, om de boel de boel te laten en je lichaam en geest op night mode te zetten. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingsoefeningen (dubbele tijd inademen dan uitademen), meditatie, yoga of een boek.
  2. Laat het blue light van je telefoon, laptop, televisie en iPad voor wat ‘ie is.
  3. Minimaliseer je inname van cafeïne, alcohol en suiker voordat je naar bed gaat. Het best kan je zelfs rond 18:00 à 19:00 dineren en daarna is het mooi geweest. O, theetje later kan heus wel.
  4. Komt die lekkere trek ’s avonds aankloppen? (Yes, that’s me!) Kies dan het liefst voor walnoten, amandelen of andere noten. Havermoutpap kan ook. Moet je wel net zin in hebben.
  5. Vergroot de hoeveelheid daglicht waar je overdag aan wordt blootgesteld. Doe lekker een blokkie (of twee) om, haal vaker een frisse neus en je zal verschil merken in hoe je slaapt.


Oui oui. Bonne nuite! 

In Nederland is de Pukka Night Time supplement vanaf eind oktober online verkrijgbaar via Bol.com. De verkoopadviesprijs van de capsules ligt op €14,99 voor een verpakking van 60 capsules. De thee blends van Pukka zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, Etos, Holland&Barrett, G&W gezondheidswinkels, Marqt en Vitaminstore. De verkoopadviesprijs van een doosje Pukka thee ligt op €4,39 voor een verpakking van 20 zakjes.