Pleasen is niet kiezen voor jezelf

Hoe bevrijdend zou het zijn als je je minder druk zou maken over wat anderen van je denken? Denk daar eens over na. Voel hoe vrij je je dan zou voelen, wat voor een impact dat maakt op jouw eigen geluk. Je inspireert anderen er hoogstwaarschijnlijk ook mee.

Voor wie doe je het allemaal in je leven? Voor jezelf of voor een ander? Oh wat was ik een pleaser. Ik wilde door iedereen aardig gevonden worden, ik wilde alles goed doen want dan vonden mensen me aardig. Ik ging over mijn eigen grenzen heen en zei te vaak JA terwijl ik NEE voelde.

Wie schuif je aan de kant als je alleen maar doet pleasen? Denk je weleens “ik doe het maar ook al wil ik het eigenlijk niet, want wat zal de ander dan wel niet van me denken?” Met als resultaat dat je jezelf helemaal opvreet.

Als je in zo’n situatie zit, bedenk dan voor jezelf: waar word IK nou gelukkig van? Dat is niet egoïstisch of uit de hoogte. Het heet zelfliefde… en dáár help je de ander OOK juist mee, omdat je laat zien dat grenzen aangeven juist supersterk is. Misschien zegt hij/zij de volgende keer ook eerder nee omdat het niet goed voelt en zo inspireer je elkaar weer.

Weet je wat het is… Mensen zullen altijd iets over jou denken. Dit kun je No way controleren, dus waarom zou je je hier druk om moeten maken? Laat het beetje bij beetje los. Gun jezelf die vrijheid. Niemand bouwt jouw geluk, dat doe je echt zelf.