Pasen betekent lang brunchen aan de mooiste paastafel

Zondag 17 april is het eerste paasdag. Het is een traditie die wij jaarlijks keihard vieren en ook dit jaar wordt pasen weer groots! Paashazen, paaseieren en paastakken zijn niet aan te slepen. En om nog meer in paassferen te komen, wordt ook de paastafel mooi gedekt. Want al dat lekkers is gruwelijk belangrijk maar, het oog wil ook wat.

Lentekleuren

Kies lentekleuren voor een ultieme paastafel. Roze, groen, blauw, geel of pasteltinten. Heb je geen gekleurd servies? Kies dan neutrale kleuren. Wit, beige of crème! Misschien houd je wel helemaal niet van kleur, maak er dan een feestje van met accessoires en bloemen.

paastafel

Lekker bloemig

Met pasen pakken wij uit en daar horen bloemen bij. Voorjaarsbloemen welteverstaan. Fritillaria (een bloem in de vorm van lampenkapjes), chrysanten, Forsythias en uiteraard paastakken. Ook wat  bloemen betreft, zijn kleuren heel belangrijk. Laat rood even voor wat het is maar kies zachtroze, gele en appelgroene bloemen. Witte voorjaarsbloemen, zoals anemonen, magnolias of tulpen zijn ook beeldschoon. Vergeten bloemen te halen? Dan pluk je wat chrysanten of narcissen in het wild. Doe dit laatste overigens niet té enthousiast, we willen geen kaal gemaaide grasvelden. Zet geen grote bos in het midden van de tafel maar verdeel de bloemen over kleine, lage vaasjes. Dan zie je elkaar ook nog, wel zo gezellig. Mits je die vervelende oom wilt omzeilen, dan zouden wij een mega bos aanschaffen!

Tweedehands servies

Wij houden van servies. Heel, HEEL erg veel. Zóveel dat we er ook echt een gigantische collectie in huis hebben. Nu is het natuurlijk best een investering, al die borden en kommen. Behalve als je je servies bij de kringloop of op Marktplaats koopt. Daar hebben ze echt wel mooi spul en dat voor een prikkie. Wij gaan graag naar de kringloop in Naarden, een ouderwetse rommelmarkt of op ontdekking in Antwerpen en Brussel. Vaak is het moeilijker om een compleet tweedehands servies te vinden maar met mixen en matchen is ook niets mis. Wees creatief!

Regel een tafelkleed

Nog wat gezellige stof over? Mooi! Daar kun je, zonder al te veel moeite, een ontzettend mooie (paas)tafel mee maken. Er zijn tegenwoordig zoveel mooie printjes maar een minimalistisch wit tafelkleed is ook prima. Ook zijn er via Instagram verschillende accounts die de mooiste tafelkleden aanbieden. Niet altijd even goedkoop maar een tafelkleed gaat wel nog járen mee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Mews-Fabrics & Furnishings (@themews_fabricsfurnishings)

Servetten

Met servetten kun je he-le-maal los. Wat ons betreft hoeven ze niet per se te machten met de rest van de tafel, hoe gekker, hoe beter! Hoe leuk is dit blauwe exemplaar mét smiley van Anna + Nina? servetten