MÁDARA Organic Skincare met ingrediënten die je ook kunt eten

Laatst waren wij aanwezig bij een event van MÁDARA skincare. Tijdens dit MÁDARA Become Organic / Feed Your Skin event kregen we een presentatie over het merk en een kookworkshop van Lotte, een van de oprichtsters van het merk! Voor de antioxidant toast werden enkele ingrediënten gebruikt die ook in de nieuwe producten zitten. Het was een smakelijke én leerzame avond.

Schermafbeelding 2015-12-15 om 15.52.33

DIY: Je eigen droogshampoo maken met maar 2! ingrediënten.

Want daar wij enorm bewust bezig zijn met wat we eten, letten we ook goed op met de producten die we op onze huid smeren. Je huid is ten slotte het grootste orgaan en absorbeert álles! Best vreemd dat we allemaal synthetische ingrediënten zoals parabenen en propyleenglycol op onze huid smeren. Deze eet je toch ook niet? Via de huid komen kunstmatige stoffen uit cosmetica ook je lichaam binnen en hierdoor kan je immuunsysteem een optater krijgen en dit brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. De producten van MÁDARA zijn 100% natuurlijk en gecertificeerd volgens de internationale ECOCERT norm. Daar zitten dus absoluut geen synthetische ingrediënten in. Wil jij ook liever overstappen naar organic skincare? Dan kun je nu drie de become organic set met drie producten voor alle huidtypes voordelig uitproberen!

lotte

Na de presentatie waarin Lotte ons haarfijn vertelde over het belang van organic skincare, gingen we met z’n allen aan de slag in de keuken. Op het menu stond een antioxidant toast met rode vegatarische kaviaar. Een smaaksensatie met allemaal healthy ingrediënten!

Is de cactusvijg dé nieuwe superfood? Schijnbaar wel!

suRCtHtUNlGwyo5C-bsgvof0ScRKo8FvnVPRMg-nXng

Zo maak je het:
-2 zwarte wortelen (fijngesneden)
-1 gele biet (fijngesneden)
-1 pot zongedroogde tomaten (fijngesneden)
-2 rode uien (fijngesneden)
-150 gram tomatenpuree zonder toevoegingen
-Zout, peper en rosehip olie

Verwarm de zwarte wortel, gele biet en rode ui met een beetje olijfolie in een wokpan. Voeg zout en peper toe. Voeg ook de helft van de fijngehakte zongedroogde tomaten toe. Meng de andere helft van de zongedroogde tomaten met de tomatenpuree zodat het een smeuïge tomatenpasta wordt. Roer deze pasta als laatste door het mengsel en voilà! De rode kaviaar is klaar.

toast

Serveer de rode kaviaar op (superfood) crackers of brood, lekker met geitenkaas.

Beeld: de fotomeisjes