Op sommige dagen gaat alles mis en zo ga je daarmee om

Vandaag was zo’n dag… het begon al vroeg: thuis was het een bende, er lag niks lekker om te eten en het sporten ging slecht. Op sommige dagen voel ik het al wanneer ik wakker wordt, dat het gewoon helemaal niks gaat worden. En vandaag had ik weer gelijk. Mijn planning liep volledig in de soep toen ik met de auto naar Amsterdam reed en het parkeerterrein waar ik wilde parkeren gesloten bleek te zijn. Of ik kon het niet vinden, anyway, ik was al laat voor mijn afspraak, zul je net zien… en het had geen zin om de godganselijke drukke stad door te crossen op zoek naar een andere plek. Bovendien was mijn tank bijna leeg, haat ik autorijden (vooral in de stad) en heb ik grijnzig rechtsomkeert gemaakt, terug naar het Gooi.

Met dorst, gebroken nagels, tranen in mijn ogen en so much to do arriveerde ik chagrijnig weer in Laren. Uiteraard, er zijn ergere dingen in het leven… ik heb kansen misgelopen, lievelingsmensen verloren, maar toch kan een simpele tegenvaller je opeens helemaal van slag brengen. Om eigenlijk niks was ik van mijn stuk gebracht. Waarom eigenlijk? En nog belangrijker: wat doe je eraan?

1. Neem je angsten onder de loep
Angst werkt verlammend en het blokkeert je gedachtes en acties. Dit was bij mij duidelijk het geval… het ging even niet zoals gepland en autorijden in de stad vind ik eng. Ik krijg altijd stress als ik terug denk aan de tijden waarin mijn navigatie mij altijd naar het midden van de wallen navigeerde. Op vrijdagavond. GODNONDEJU! Sta je dan, je kan geen kant op. Na de derde keer in zo’n benarde situatie te zijn beland, was ik er helemaal klaar mee. Toch is angst optioneel, bang zijn is een keuze. Eigenlijk zou ik mijn angst moeten overwinnen want wat kan er nu eenmaal gebeuren?

2. Een probleem wordt een probleem als jij er een probleem van maakt
Enkel het woord ‘probleem’ klinkt als een probleem, het heeft een negatieve lading. Vervelende situaties kun je ook anders noemen maar probeer niet in problemen te denken maar in uitdagingen.

3. Laat wensen los
Als je iets niet krijgt of de dingen gaan niet zoals je wilt, laat het dan los. Daar ben ik redelijk goed in, ik geloof heilig in de kracht van het manifesteren en als iets meant to be is, komt het vroeg of laat op je pad. Je kunt bepaalde zaken niet afdwingen, het komt zoals het komt en het gaat zoals het gaat.

4. Kruip uit de slachtofferrol
In plaats van bij de pakken neer zitten kun je ervoor kiezen om andere zaken die misschien wel goed gaan op te pakken. Al is het maar een boek lezen. Maak jezelf niet geïrriteerder dan nodig… het leven zit vol uitdagingen en morgen is er weer een nieuwe dag.

5. Vertrouw in een goede afloop
Have a little faith. Vertrouw in de wereld en vooral in jezelf. Probeer de dingen positief te zien, de wereld is niet een en al ellende. Maak er iets van! Heus… jij bent de degene die dat moet doen.