OH YES! Thuisblijven is het nieuwe uitgaan

Liever een avond op de bank met Netflix, thee en een flinke reep chocolade, dan dat je de kroeg induikt? Dat is geen probleem. Oh nee zeker niet, thuisblijven wordt steeds populairder omdat mensen al zoveel prikkels binnen krijgen.

Het begint ’s ochtends als je naar je mobiele telefoon grijpt en de eerste berichten op Social Media binnen krijgt. Daarna begeef je je in het drukke verkeer om op je werk te komen. Vervolgens ben je met je werk bezig maar tegelijkertijd stromen de berichten op Whats App binnen. Heel de dag ben je aan het multi-tasken en jezelf vervelen zit er bijna niet meer in.

Logisch dat we hunkeren naar een avond luieren op de bank, terwijl de geurkaarsen branden en je jezelf op een grote bak popcorn trakteert. Even niks. Geen prikkels… behalve die van Netflix, oké dat zijn ook prikkels. In ieder geval hoef je niet te praten, ben je niet bereikbaar en het allergrootste voordeel: morgen ben je NIET brak. Zo heb je tenminste nog wat aan de dag, kun je naar de sportschool en rommelen in huis. Heerlijk van die dagen.

De voordelen op een rij:
-Je komt écht tot rust!
-En hebt een moment voor jezelf.
-Iedereen moet zich soms terugtrekken…
-Katers? Die heb je stukken minder!
-Net als de drang om uit te slapen waardoor jouw biologische klok van slag raakt…
-Je krijgt dingen gedaan.
-En leert nieuwe dingen door alle interessante docu’s waar jij opeens tijd voor hebt!
-‘S nachts beland je niet per ongeluk met een hamburger op de bank…
-Je duikt eerder met een boek in bed.
-Dit bespaart je een hoop geld!
-Om over je gezondheid nog maar niet te spreken…
-Als je dan wél een keer de deur uitgaat, dan doe je het goed!