Niks moet, alles mag! December zonder kerststress

Sommige mensen zijn uiterst gevoelig voor kerststress. Tussen de werkzaamheden door moeten we namelijk ook nog aan honderdeneen andere kerstige dingen denken. Van het inslaan van de cadeaus tot het bedenken van de kerstrecepten. Bovendien zijn er bizar veel borrels en zoals iedere maand ook nog ‘gewone’ verjaardagen. Hoe ga je deze zaken allemaal managen?

Het ‘moeten’ is in dit verhaal de boosdoener. We moeten teveel waardoor we niet meer genieten van dingen waar het uiteindelijk écht om draait. Op de automatische piloot struinen we winkels af, slaan groots in en drinken hier en daar een slok. Cadeaus moeten origineel zijn, het diner uitzonderlijk lekker en natuurlijk moet je overal bij aanwezig zijn. Uiteindelijk niet voor jezelf maar voor de ander. Want wat zullen ze wel niet denken als je niet komt opdagen op de borrel van je werk? En die verjaardag kan echt niet overgeslagen worden.

Wat zijn de boomtrends dit jaar?

En dat terwijl je het liefste de hele dag in je pyjama binnen blijft om je favoriete boek te lezen en kerstmuziek draait. Buiten is het koud, nat en glad en dus heb jij helemaal geen zin om naar buiten te gaan. De zomervakantie lijkt al weer zó ver weg en je bent echt toe aan vrije tijd.

Vooral geen stress
Een overvolle agenda en stress zijn niet goed voor lichaam en geest. Klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, lusteloosheid en hartkloppingen zijn niet ongebruikelijk als jij je te druk maakt. Constante onrust giert door je lijf en hierdoor ga jij je alleen maar neerslachtig voelen. Tijdens de feestdagen. En dat is nou net niet de bedoeling.

Zo moet het wel
Alle feesten en partijen kosten voorbereiding. Plan deze voorbereidingstijd ook in! Vaak wordt dit vergeten waardoor je op het laatste moment tijd te kort komt. Bovendien moet je keuzes maken, je kunt niet overal bij zijn. Volg je gevoel en ga alleen in op uitnodigen die voor jou belangrijk zijn. Een drukke agenda kan geen kwaad, een overvolle agenda met dingen waar je niet blij van wordt wel. Behalve dat je niet overal bij kunt zijn, moet je ook niet alles perfect willen doen. Die perfectie, daar hebben wij ook last van. Wij weten hoe belangrijk die perfecte servet kan zijn, maar denk je nou echt dat iemand anders het verschil merkt tussen een glitter en een witte servet? Nee. Dus goed is goed.

5 regels om toe te passen voor minder kopzorgen!

Instagram waardig?
Als je voor jezelf kiest, ga je niet voor de buitenwereld. Dan kies je juist voor jezelf en je familie of beste vrienden. Het is dan ook niet zo belangrijk hoe kerstig jouw social media account eruit ziet.