Nest houdt een oogje in het zeil: ik voel me veiliger thuis

Sinds een half jaar wonen we in een dorp waar van horen zeggen wel eens ingebroken wordt. Waar eigenlijk niet? Dat inbreken op slinke wijze wordt gedaan door schorriemorrie en ik hoop altijd dat het gebeurt op een moment dat ik er niet ben. Er valt namelijk niks te halen dus dan staan ze zo weer buiten. Maar stel… je komt thuis en ze verstoppen zich in je tuin. Je weet het niet hè… ik zag het laatst bij iemand op Instagram! Gelukkig had de dame in kwestie een camera van Nest bij de voordeur hangen waardoor ze op haar telefoon kon zien dat er zich een man in de bosjes schuilhield.

Deze vent is er door de politie uitgebonjourd en zijn sidderende plannen gingen mooi niet door. Thank god! Door zo’n Instagramstory realiseer je je wel: je kunt elk moment de lul zijn. Niemand is veilig. De Nest Cam Outdoor is daarom een uitkomst voor een veiliger gevoel. Doormiddel van een outdoor camera kun je je huis op afstand in de gaten houden via een verbinding met je telefoon. Als je zou willen, kun je via je telefoon iets roepen tegen de postbode die jouw gigantische bestelling komt bezorgen. Wel zo handig dat ‘ie het pakket dan voor je achterlaat. Of je kunt iets liefs roepen naar de kat van de buren die komt gluren. Afijn. Zo’n camera geeft een veiliger gevoel, je krijgt zelfs een melding op je telefoon als er iemand op jouw grond loopt. Ook ’s avonds of ’s nachts worden er beelden opgenomen door het duidelijke nachtzicht.

nest camera

Hoe hang je het op?
Voor dit klusje heb ik mijn man ingeschakeld. Ik ben nogal een onhandige vrouw en de montage van de Nest Cam IQ outdoor is voor mij iets te ingewikkeld. Mijn man draait er zijn hand niet voor om en heeft de installatie in mum van tijd gefixt. Het is belangrijk dat je stopcontact (op droge plek) in de buurt hebt. Nest levert verder alles mee dat je nodig hebt voor de montage. Dit hoeft niet apart aangeschaft te worden. Na het monteren is het een kwestie van installeren en dat is simpel en je kunt snel aan de slag! Vanaf dat moment worden er 24 uur per dag opnames gemaakt en kun je zelf kiezen hoe je de camera instelt. Wil je pushmeldingen krijgen? Zet je de bekend-gezicht melding voor iedereen aan? Welke zones wil je zien? De app is erg gebruiksvriendelijk dus je hebt het zo geregeld.

Nest Cam abonnement
De Nest Cam IQ is zonder abonnement te gebruiken en dan kun je 3 uur terugkijken wat er rondom jouw huis gebeurt. Als er iets aan de hand is krijg je een melding maar je kunt natuurlijk ook een abonnement nemen waardoor je 5 dagen terug kunt kijken (5 euro in de maand), 10 dagen terug kunt kijken (10 euro per maand) of 30 dagen terug kunt kijken (30 euro in de maand). Dit laatste lijkt mij alleen nodig als je op vakantie bent.

Kortom met een camera in de tuin die direct op mijn telefoon laat zien wat er rondom ons huis gebeurt, voel ik me veiliger! De camera ziet er strak uit en valt niet enorm op. Af en toe schrik ik omdat mijn man iets roept als ik de deur uitloop;) dat is het enige nadeel…

De outdoor camera heeft een adviesprijs van 379 euro biedt een (maximaal) 4K-beeldkwaliteit.