Mr. Meat in Amsterdam voor verrukkelijk vlees

Amsterdam heeft veel steakhouses en om eerlijk te zijn, zijn wij daar nog nóóit geweest. Welja, natuurijk houden we van vlees maar het ziet er altijd zo ongezellig uit. Een hapje buiten de deur eten is een avondje uit en dan houden wij van een lekker sfeertje in de tent. Hiervoor zit je bij Mr. Meat, gevestigd in een voormalig bankgebouw aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam, helemaal goed. En voor het vlees ook! Man, alles wat wij proeven bij Mr. Meat smaakt verrukkelijk.

Bij binnenkomst loop je langs een aantrekkelijke wijnmuur met wijnen waar het water je van in de mond loopt. Denk aan Argentijnse Chardonnay of een rode Barolo. Ook valt ons oog op een vitrine vol Dry Aged Beef, gevolgd door een toonbank waar beeldige stukken vlees uitgestald liggen. Trek in vlees is essentieel maar mocht je nu écht geen vlezig type zijn, dan staat er ook voor de vegetariër genoeg op de kaart.
mr meat
We strijken neer op een bank met uitzicht over het hele restaurant én de unieke knusse binnentuin. De maître laat ons niet lang wachten en staat meteen klaar met de wijnkaart. Een fles rood gaat goed met vlees dus we bestellen een volle Malbec. De wijn komt op tafel, gevolgd door een selectie aan voorgerechten. Grilled Oyster Mushrooms, Warm Smoked Beef Carpaccio en een salade. Intens genieten!
beef carpaccio
Na de verschillende voorgerechten wordt ‘De Hemel op aarde’ op tafel gezet. Wanneer je een hap neemt van een plakje mals en zeer smaakvol rundvlees is het alsof er een engeltje over uw tong piest.
IMG_2740
Voor de laatste maar zeker niet de minste gang krijgen we Côte de Boeuf geserveerd.

katme
Normaal zijn wij niet van de zoete toetjes maar van horen zeggen is de ‘Katmer’, een turkse specialiteit, écht de moeite waard. We krijgen een bord met daarop knapperig filodeeg, omhult in pistache met ijs ertussen. Terwijl we dachten dat we uit elkaar zouden knallen, ging ook dit bord wederom helemaal leeg. We hebben het nog nét niet afgelikt.

Je snapt: Mr. Meat is voor herhaling vatbaar en een dikke vette aanrader voor vleesliefhebbers.