Mensen die iedere avond kaarsen aansteken zijn liefdevoller

In de winter steek ik iedere avond de kaarsen aan. Ook als ik alleen thuis ben, vind ik het knusser als er kaarsjes branden. Dit was wel eens een probleem toen ik nog aan het daten was. Ik dacht: “God oh god, dalijk denkt mijn date dat ik het speciaal voor hem romantisch probeer te maken.” En dat was natuurlijk op die momenten niet de bedoeling. Toch is het geen verkeerd signaal als iemand iedere avond de kaarsen aansteekt. Dit wil namelijk zeggen dat je een liefdevolle persoonlijkheid hebt.

Vuur is een veelzeggend symbool: het symboliseert liefde, licht en warmte. Dit is allemaal positief. Daarom steken veel mensen een kaarsje om steun te vragen in moeilijke tijden. Dit gebeurt over de hele wereld. Als iemand is overleden lijkt het vanzelfsprekend dat je een kaarsje brand om deze persoon te herdenken. Ik doe het ook. Sinds het overlijden van mijn vader, gaat er geen dag voorbij zonder een flikkerend lichtje naast zijn mooie foto. Het geeft steun. Om deze reden worden er ook kaarsen gebrand voor mensen die ziek zijn of die het moeilijk hebben. Of om mensen te steunen als ze bijvoorbeeld een tentamen moeten maken. Een kaarsje branden is niet hetzelfde als bidden maar het is wel een fijne manier om steun te vragen in moeilijke tijden. Kaarslicht geeft licht en warmte, twee dingen die iedereen kan gebruiken.

Steek jij iedere avond kaarsen aan?
Dan creëer jij bewust warmte en sfeer in huis. Of je denkt aan iemand en brand een kaarsje voor deze persoon. Dit zijn allemaal kenmerken voor een liefdevolle persoonlijkheid. Je bent gastvrij, maakt het graag gezellig en bent empatisch omdat je vaak aan een ander denkt. Kaarsen hebben niet per se met romantiek te maken maar wel met warme gevoelens. Of deze gevoelens nu voor jezelf of voor een ander zijn, met kaarslicht worden de lange donkere winterdagen net een beetje mooier.