Lunchtip: flammkuchen met radijs, avocado en geitenkaas

Heb je zin in iets anders dan een boterham? Maak dan zelf flammkuchen, super simpel en bizar lekker! Flammkuchen hebben wij voor het eerst geproefd in een café met een goed glas wijn. We bestelden toen het originele recept met gruyere, ui en bacon. Maar je kunt de flammkuchen zo gezond maken als je zelf wilt. Het enige wat je sowieso nodig hebt is: Libanees platbrood.

Libanees platbrood kun je meestal kopen bij een Turkse supermarkt of speciaalzaak of je kunt deze zelf maken. Wij hebben het voor het gemak gekocht.

Enfait kookt: avocado’s met ei uit de oven.

Ingrediënten:
-Libanees platbrood
-1 bakje crème fraîche
-1 zakje geraspte geitenkaas
-1 rode ui
-1 zak radijsjes
-1 avocado

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer het Libanees platbrood met een dun laagje crème fraîche. Bestrooi deze laag met flink wat geitenkaas. Snij de ui in dunne ringen, en verdeel deze over het platbrood. Plaats het platbrood ongeveer 10 minuten in de oven, snij ondertussen de radijs en avocado in schijfjes. Als de kaas gesmolten is en het brood knapperig mag deze uit de oven. Bedek het geheel met de gesneden radijsjes en avocado. Eet smakelijk!

5 simpele tips om aan iedere maaltijd groente toe te voegen.