Dit zijn onze lievelingsbloemen met een diepere betekenis

Soms heb je geen idee wat je iemand geeft voor een verjaardag of als iemand iets bijzonders te vieren heeft. Op zo’n moment wil je iets bijzonders geven, maar ook iets waar de persoon in kwestie iets aan heeft. Bloemen misstaan nooit! Wist je dat ze sfeer creëren en geluksgevoelens verhogen? Als je iets voor in huis wil geven, sla je met bloemen de plank nooit mis. Dit zijn onze lievelingsbloemen met een diepere betekenis.

Wat ons betreft zijn bloemen dus nooit afgezaagd om te krijgen. Ga maar bij jezelf na: wat heb je liever? Een (foeilelijk) decoratief object (die je ieder jaar weer achter uit de kast moet halen) of een verse bos bloemen? Zie. Wedden dat je de laatste optie hebt gekozen?

Vriendschap mag je vieren met bloemen

Een mooie, grote bos bloemen is dus een waardevolle manier om iemand blij te maken. Om vriendschap te vieren. Want vrienden zijn belangrijk en onmisbaar. Bij heftige (het overlijden van mijn vader of IVF) of juist mooie gebeurtenissen (de geboorte van mijn dochter) in mijn leven, werd ik omringd door bloemen. En dat deed mij zoveel! Het omvat voor mij alles wat belangrijk is voor een gelukkig leven.

Je voelt je geliefd, gesteund en gewaardeerd. Bloemen zijn een boodschap dat iemand aan je denkt. Ze laten je even stilstaan in het hier en nu.

Ik hoop dat deze lievelingsbloemen je inspiratie brengen

Het uitkiezen van bloemen kan een uitdaging zijn. Geen zorgen! Hieronder zetten wij drie bloemen met de mooiste betekenis voor je op een rijtje. De bloemenwijzer van mooiwatbloemendoen.nl kan je nog véél meer over bloemen vertellen, maar dit zijn onze lievelingsbloemen.

 

De hortensia

hortensia

De hortensia staat voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Het is een prominente bloem in een boeket, maar een bos hortensia’s is ook beeldschoon. De kleuren van de hortensia symboliseren liefde, harmonie en vrede. Ieder jaar op mijn verjaardag decoreer ik de tafels met hortensia’s omdat het echt mijn lievelingsbloemen zijn.

De orchidee

orchidee lievelingsbloemen

De orchidee staat symbool voor zuivere vriendschap. Leuk feitje: Brazilianen geven voor elke orchidee die ze een vriend cadeau doen een kus. Naast deze prachtige betekenis, ziet de bloem er ook nog eens classy uit: in kleuren als poeder pastel, candy pink en zenwit. Een orchidee in een vaasje steelt de show, maar met een orchidee kun je ook een heel artistiek boeket maken.

De roos

roos

Nog zo’n klassieke en liefdevolle bloem: de roos. Iedereen weet dat de roos voor liefde staat en vriendschap is een vorm van liefde. Gele rozen staan in het bijzonder voor vriendschap, vreugde en wederzijdse liefde tussen vrienden. De roze roos staat voor geluk, dankbaarheid en zuiverheid.

Welke bloem is speciaal voor jou?

Beeld via: mooiwatbloemendoen.nl