Krachtdieren: welk dier steunt jou in moeilijke tijden?

Door Corona leeft iedereen anders dan normaal gesproken. Onzekere tijden zijn aangebroken en dat brengt allerlei emoties met zich mee. Daarnaast zijn we meer dan ooit aan huis gekluisterd. Al is dat wel het minste probleem want je gezondheid gaat voor alles. Thuis blijven is echt niet zo erg want er zijn allemaal manieren waarop je jezelf kunt vermaken. Er stond bijvoorbeeld een real life 3D cheetah in onze woonkamer. Daarna kregen we een paard in de gang en een beer op bezoek. Deze 3D dieren haal je met je smartphone via Google in huis. En na nog een beetje verder Googlen kwam ik steeds vaker voorbij artikelen over krachtdieren. Volgens Indiaanse stammen zijn dieren boodschappers van de geestelijke wereld. Deze krachtdieren, spirit animals of totemdieren zijn belangrijke raadgevers in moeilijke tijden. De helende krachten en wijsheid van een spirit animal komen nu goed van pas.

Alleen hoe vind je jouw krachtdier? Volgens Emma Mildon, auteur van het boek The Soul Searcher zijn er twee dingen die je kunnen helpen om jouw krachtdier te vinden. Daarbij is het goed om te weten dat je meerdere spirit animals tegelijk kunt hebben.

Je komt ze tegen in je dromen
Wanneer je vaak droomt over een soort dier, dan probeert het dier je iets te vertellen. Vergeet jij jouw dromen? Leg een boekje naast je bed en schrijf ze op! Zo ontdek je misschien nog wel veel meer dan je krachtdier. Dromen bevatten boodschappen uit het onderbewuste.

Lievelingsdier
Bijna iedereen heeft een lievelingsdier (gehad). Want als je nu niet een, twee, drie een lievelingsdier op kunt noemen, dan had je er vroeger vast en zeker een. Ieder kind heeft een lievelingsdier, wat was die van jou?

Beer
Beren zijn sterk en krachtig. Maar ook zacht en warm… de beer is vaak verbonden met mensen die goed aarden en graag buiten zijn.

Paard
Paarden staan symbool voor passie, doorzettingsvermogen en hang naar vrijheid. Het paard kent een rijke mythologie en heeft de wereld een stukje kleiner gemaakt. De symboliek van het paard kan voor bewegen en reizen staan maar ook voor begeerten en seksuele aantrekkingskracht.

Vos
Vossen zijn sluw en moedig. Dit is dan ook precies waar de vos symbool voor staat. Je kunt de vos als krachtdier goed gebruiken als je problemen op moet lossen. Op werkgebied, maar ook privé. De vos leert je te kijken naar wat mensen doen, niet naar wat ze zeggen.

Kat
Katten staan symbool voor nieuwsgierigheid, intelligentie, onvoorspelbaarheid, avontuur, mysterie en onafhankelijkheid. Katten weten wat ze willen en zorgen dat jij ook beter weet waar je op jaagt.
panter

Panter
Panters staan voor innerlijke kracht, zelfvertrouwen en evenwicht. De panter als krachtdier kan je helpen je grootste angsten in het leven onder ogen te zien. Zelfverzekerdheid en minder stress zorgen voor meer liefde en geluk!

Aap
Apen staat symbool voor intelligentie, creativiteit en brutaliteit. Eigenschappen die je helpen om problemen op te lossen en creatieve projecten van de grond te krijgen.

Schaap
Schapen als krachtdier staan symbool voor onschuld en kwetsbaarheid. Soms staat het schaap ook voor het kind in jezelf.

Hond
Honden zijn trouw en staan voor bescherming. Daarnaast brengen ze gezelligheid in het leven. Heb je behoefte aan gezelschap? Ben je trouw? En anderen? Toon je onvoorwaardelijke liefde? Allemaal vragen die de hond met zich meebrengt.

3D Dier in huis
Wil jij jouw krachtdier in huis halen? Typ dan het dier in op Google en dan zie je het volgende schermpje verschijnen. Druk op weergeven in 3D en het dier verschijnt via het scherm van jouw telefoon in de huis! Niet alle dieren zijn op dit moment aanwezig…
paard