Kost sociaal zijn jou ook té veel energie? Deze tips helpen

Sommige mensen herkennen zich totaal niet in deze kop. Er zijn namelijk veel mensen die energie krijgen van ontmoetingen en onder de mensen zijn. Aan de andere kant zijn er personen die leeglopen als ze veel afspraken of sociale gelegenheden hebben. Hoe komt dit?

Alles is energie. De natuur heeft dit zo bepaald en mensen zijn onderdeel van een groter geheel. Als je in contact komt met andere energieën (mensen) dan wissel je automatisch energie uit via energiekoorden. Soms is dit gunstig (als je energie krijgt) maar het kan ook averechts werken (als je té veel geeft). Zonder dat je het door hebt, kan het zijn dat mensen energie zuigen terwijl jij je best doet om zo energiek mogelijk door het leven te gaan. Stel: je leeft gezond, staat vroeg op en voelt je prima! Dan komt er een persoon langs die veel van je vraag en je bent weer helemaal terug bij af. Dit kan een klagende vriendin zijn. Of iemand met wie je onbewust nog energiekoorden uit het verleden hebt. Opeens voel jij je helemaal leeg… terwijl de ander júíst energieker en opgewekt de deur uitloopt. “Zo. Was fijn hè?” roepen ze je nog na… eh fijn? Pfff… jij moet bijkomen van deze sociale activiteit. De uitwisseling van energie is uit balans. De ander vraagt meer dan dat hij geeft en jij geeft geen grenzen aan.

1 Laat jezelf niet meeslepen
Energiezuigers hopen dat je meegaat in hun geklaag maar dit kost energie. Laat je niet meenemen in een neerwaardse spiraal van een ander en probeer jezelf af te sluiten doormiddel van positiviteit. Blijf dicht bij jezelf!

2. Zorg dat je nooit alleen met de energiezuiger bent
Stel je weet dat iemand altijd negatief is en veel energie kost, zorg er dan voor dat je niet alleen met de persoon in kwestie afspreekt. Als er andere bij zijn wordt de negatieve energie verdeelt en neem jij niet alles in je op.

3. Houd het luchtig
Zware onderwerpen kosten meer energie dan luchtige gesprekken. Vind hier de juiste balans in… juist hooggevoelige types vinden het niet fijn om over koetjes en kalfjes te praten maar soms is dit wél nodig. Je hebt niet de behoefte om met iedereen je diepste gevoelens te delen dus af en toe een beetje brallen kan geen kwaad.

4. Spoel emoties van anderen weg
Voel jij je down na een afspraak terwijl je daarvoor nergens last van had? Ben je opeens verdrietig? Dan pik jij emoties van een ander op. Dit zijn ook energieën en deze kun je gelukkig van je afspoelen. Een zoute douche nemen werkt letterlijk tegen negatieve energie! Wat trekt energie aan en zout breekt het af.

5. Verbreek energiekoorden
Energiekoorden zijn niet zichtbaar maar ze bestaan zeker wel! Het is niet tastbaar maar heel af en toe krijg je een signaal van aanwezigheid: bijvoorbeeld als je net aan iemand denkt en hij of zij loopt voorbij. Het doorbreken van energiekoorden is nodig om je los te maken van een energiezuiger. Dit kan doormiddel van visualisatie. Beeld je in dat er een koord tussen jou en een andere persoon gespannen is. Deze knip je in gedachten door. Het helpt echt!