Keukengeheimen van Dille&Kamille

Ken jij Dille&Kamille? Je weet wel, die fijne winkel waar je allerlei handige keukenspullen vindt. Wij komen er regelmatig want we koken graag, en daarbij kunnen we altijd kookhulpjes gebruiken. Maar wat is nou precies waarvoor? Ik bedoel, heb jij ooit van een wiegemes gehoord? Nee? Wij ook niet. Daarom heeft Dille & Kamille nu een handig boekje vol kooktips en recepten met tekeningen van Yvette van Boven.

In de maak: raw frambozenjam voor op de pancakes!


Super handig! Want het helpt je echt in de keuken, en daar kunnen we vaak wat meer tijd doorbrengen. Want het klaarmaken van lekker en vers eten is niet alleen gezond voor je lichaam, het is ook mindful. In de keuken kun jij je terugtrekken en je op één ding focussen: het bereiden van een lekkere maaltijd. Twee vliegen in een klap!

koken

Tijdens de presentatie van ‘Keukengeheimen’ gingen Florine en ik zelf aan de slag in de keuken van Dille&Kamille. Samen met andere journalisten en bloggers moesten we een maaltijd op tafel zetten. Natuurlijk kozen wij het gerecht met chocolade, mascarpone en koffie: Tiramisu. Om het eiwit op te stijven moet je normaal flink kloppen, met de handige garde van Dille&Kamille was het zo gepiept. Ook het opeten van alle gerechten was geen probleem! Conclusie van de avond? Koken met een groep is héél erg top! En het eten was verrukkelijk! Daarom delen wij het recept van de Tiramisu:

Tiramisu voor 4 personen

Ingrediënten 

2 eiwitten
3 eidooiers
115 gr suiker
315 gr mascarpone
140 gr lange vingers
140 ml sterk gezette koffie, koud
scheut Marsala (optioneel)
40 gr pure chocolade

Zo maak je het:
Klop in een ruime kom de eidooiers met de suiker tot een stevige maar luchtige massa. Roer de mascarpone even los in het bakje en meng door de eidooiers.

Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel het eiwit voorzichtig door de het mascarponemengsel.

Rasp de chocolade fijn.

Doe de koffie in een kommetje. Meng er naar wens een scheut Marsala doorheen.

Doop de lange vingers in de koffie: ze moeten even volledig ‘onder’ staan maar laat ze niet te lang in de koffie liggen, dan worden ze slap.

Bedek de bodem van een rechthoekige schaal met een enkele laag lange vingers. Spatel hier een laag mascarponemengsel over en strijk mooi glad. Bestrooi met wat fijngeraspte chocolade.

Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Afhankelijk van de grootte van de schaal maak je twee of meer lagen.

Laat de tiramisu een aantal uren in de koelkast opstijven.