Keto: dont believe the hype.

Als oprichter van bbb health boutique heb ik echt elk dieet voorbij zien komen. Ik heb er de effecten van kunnen zien en de meningen erover gehoord van honderden vrouwen. Vanaf mijn 11e jaar volg ik overigens al iedere afslank hype. Niet omdat ik nou zo super geïnteresseerd ben in afslanken, maar mijn moeder had een afslankstudio en ik hing daar vaak rond als kind. Tijdens mijn opleiding als psychologe werkte ik parttime bij haar in de studio. Het was de tijd van ‘een leven lang fit’, een dieet waarbij je koolhydraten van eiwitten moest scheiden. Hetzelfde als Motignac, met de slogan ‘Ik ben slank, want ik eet’. Geen dieet, maar een leefstijl.

Ja hoor, 25 jaar geleden werd dat ook al geroepen. Je viel er van af, zeker weten. Een andere vorm was ‘het pond per dag’ dieet, want ja, dat mocht toen nog: 2,5 kilo per week. Bij de Weight Watchers was het toen nog ouderwets calorieën tellen, werkte ook als een dolle. Sonja kunnen we natuurlijk niet in dit rijtje weglaten, dát was pas een hype. Heel Nederland viel af, ondanks de ontbijtkoek. Ook het Scarsdale en het soepdieet werkte goed. Lekker karig. En het Hartstichting dieet, wat niks met de Hartstichting te maken had. Dat werkte als een malle. Je mocht immers amper wat eten. Het was ook de tijd van Atkins. Je kent het misschien nog wel, een methode waarbij je vooral eiwitten en vetten mocht eten, en waarbij koolhydraten sterk beperkt werden. Atkins werd daarna vreselijk afgebrand door onder andere Oprah. Het zou gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Keto lijkt er veel op. Het werkt op het principe van ketose, een metabool proces wat ontstaat wanneer je lichaam te weinig koolhydraten (suikers) heeft om energie te leveren. Wanneer je weinig koolhydraten binnenkrijgt zal je lichaam een andere bron van energie zoeken. Oftewel, vet verbranden.

Ik zeg overigens niet dat het slecht is, ik heb er geen onderzoek naar gedaan. In de praktijk blijkt het ook echt goed te werken om af te vallen. Zoals heel veel andere dingen van nu. Paleo, The green happinez, My killer body, het werkt allemaal om af te vallen. Als je het maar doet! En dat is de gemene deler. Regels. Want dat heeft ons brein nodig in de storm van chips, kaas, wijn en pizza’s. Gewoon onbewerkt, puur en gezond eten is te simpel, daar doen we het niet voor. We hebben wat nieuws nodig, wat wél werkt. Dan lagen al die andere dieetmislukkingen ook niet aan ons. Scheelt ook weer.

Bij bbb health boutique hebben we daarom verschillende voedingsprogrammas. We hebben low carb diëten, intermittend fasting, detox programma’s, gluten en lactose vrije menu’s en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is soms even zoeken wat bij je past. Daarom coachen we je. Want als je het volhoudt, dan werkt het. Beloofd! Wil je kennis maken met bbb health boutique? Wij zijn een sportschool waar je gecoacht wordt. Uniek bij bbb health boutique is de persoonlijke begeleiding, small group training en het sporten in onze hot cabin; een effectieve 30 minute workout in de warmte. Plan hier je gratis proefles.