Keelpijn? Salie helpt je er zo vanaf!

Salie is een wondermiddel! Er heerst weer een of ander griepje, en voor je het weet heb ook jij deze te pakken. Keelpijn komt daar vaak bij kijken. Vooral als je ’s ochtends wakker wordt heb je last van een schurende pijn. Met een hese stem werk jij allerlei chemische tabletten naar binnen om hier zo snel mogelijk vanaf te komen. Het zal heus wel helpen, maar salie, dat werkt pas echt!

Deze kruiden hebben superkrachten!

Misschien wist je het al, maar salie doodt bacteriën en virussen in de mond en keel. Hierdoor wordt het regelmatig gebruikt bij keelpijn, slechte adem en andere mondproblemen. Door op salieblaadjes te kauwen krijg je ook nog eens wittere tanden en het ontsmet je je gebit. Bij keelpijn kun je het beste een kopje saliethee drinken. Deze thee kun je trekken met verse of gedroogde salie. Laat de salie ongeveer 10 minuten trekken dan werkt het optimaal.
salie

Geen theeliefhebber? Kan! Dan moet je de salie gewoon op een andere manier naar binnen zien te krijgen. En eigenlijk nog veel lekkerder dan saliethee is salieboter! Erg lekker bij ravioli.

Ingrediënten voor salieboter
100 g boter
15 verse salieblaadjes
snufje zeezout

Smelt de boter en hak de salie fijn. Meng de gesmolten boter met de fijngehakte salie en voeg zout na smaak toe. Laat dit even op het vuur staan en je hebt een heerlijke saus voor bij de pasta!

Natuurlijke oplossingen voor witte tanden!

Let op!
Gebruik salie niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Gebruik het ook niet bij epilepsie, hoge bloeddruk en maagzweren.