Jouw Meesterschap in geluk

Ik ben aan het schrijven in de zon op mijn balkon. Dat is voor mij geluk, want ik doe niets liever dan praten, lesgeven of schrijven over onze levensreis en ik vind het heerlijk om de zon op mijn gezicht te voelen. Maar schrijven over geluk, oef… zo’n groot woord. Zo’n groot gevoel en bovendien niet altijd aanwezig. Misschien is dat wel het belangrijkste om ons te beseffen, dat alles komt en gaat. Ook geluk.

Volgens Mo Gawdat schrijver van het boek ‘De logica van geluk’ is “Happiness the absence of unhappiness”. Als je geen geluk ervaart is het tijd om de redenen voor jouw unhappiness aan te pakken. Maar HOE weet je wat jou ongelukkig maakt? In mijn beroepspraktijk kom ik vaak mensen tegen die ver verwijderd zijn van hun verlangens en te weinig in verbinding zijn met hun lichaam. Verstrikt in hun angsten en overlevingspatronen.

Where to start?
Het begint met naar binnen kijken bij jezelf, alle ruis inzichtelijk maken. Stoppen met wijzen naar de ander, stoppen met vluchten in alle afleiding die de wereld ons biedt. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Herinneren wie je oorspronkelijk bent. Terug naar het begin. Welke maskers heb jij opgezet in de eerste zeven jaar van je leven om de ander gelukkig en blij te maken. Laat je masker zakken en ga de dingen doen die jou gelukkig maken. Door de oude pijn heen naar jouw geluk. Want vaak willen er nog tranen naar buiten die je lang hebt verborgen, ook voor jezelf.

The Happy List
Ik geef een prachtige training ‘Meesterschap in Geluk’ op De Bewustzijn School in Amsterdam. In de eerste les vraag ik iedereen om een ‘Happy list’ te maken. Een eindeloze lijst met dingen waar je blij van wordt, een lijst die steeds langer mag worden. Zodra ik de vraag stel of ze deze blije dingen ook daadwerkelijk doen, is dat een confronterend moment. Nee, nauwelijks, te weinig. Waarom niet? Wat houdt je tegen? Vragen stellen. Keer op keer. De laagjes afpellen om weer bij de kern te komen: LIEFDE.

Opnieuw leren luisteren
Wat hoor je, voel je, weet je? Hoe vaak horen we in ons hart iets wat we met ons hoofd niet willen weten of nog niet kunnen begrijpen. Hoe vaak zeggen we “ik wist het al vanaf het begin”. We weten het altijd, diep van binnen, maar zo vaak snappen we het nog niet of zijn we nog niet moedig genoeg om er naar te luisteren. Want onze baan opzeggen, dat is veel te eng “straks kan ik mijn huur niet meer betalen”. Onze verkering uit maken, “ik vind vast nooit meer zo iemand zoals hij”. Nee zeggen tegen een vriendin, ‘dat kan echt niet, dan vindt ze me vast heel stom, dan wijs ik haar af en dat is zielig’. We vergeten dat het ook ‘zielig’ is voor ons zelf, dat we niet luisteren. Dat we onszelf afwijzen en onze verlangens stom vinden.

Hoe minder we luisteren, hoe ongelukkiger we worden
Er begint iets te knagen, je wordt nukkig, we kunnen ons werk niet meer aan, een burn out, een depressie. Die stem zet alle zeilen bij om weer gehoord te worden. Dat stemmetje blijft proberen, geeft soms fysieke signalen, schouderpijn, rugpijn. Allemaal hulpmiddelen om jou wakker te houden, om jou te helpen herinneren aan je verlangens, aan je oorsprong, aan jou. En jij bent helemaal goed zoals je bent, alleen ben je dat ‘even’ vergeten… Liefde dat is wat je bent.

Practice makes Perfect
Allemaal zo makkelijk geschreven, ik weet het. Het is vallen en opstaan. Ook voor mij, we vergeten weer en we worden er weer aan herinnerd. Het is oefenen. Iedere keer opnieuw terugkeren naar jezelf. Stil worden, dankbaar zijn. Verbinden met je oorsprong. En dat vraagt moed, oefening en overgave, maar dat is leven en daarin vind je geluk.

Alice Rientjes heeft een groot verlangen om te verbinden, om werkelijk contact te maken met zichzelf en met de ander.

Om jou een kickstart te geven heeft De Bewustzijn School een Premium Program ontwikkeld, waarin Alice Rientjes jou in 4 maanden begeleid naar die verbinding met je oorsprong. Een kleine opsomming van waar deze teacher kundig in is: stemexpressie en persoonlijke ontwikkeling, emotioneel lichaamswerk, vrouw en zielsverlangen, sjamanisme, Het ‘Presence Process’ en systeemopstellingen. Alice is dé Teacher om jou met jezelf te laten verbinden, dankzij haar kennis, kwaliteit en kunde.

Voel je jouw moed en ga je voor dat leven in Geluk? Dan geef ik jou graag het cadeau van €100,- voor de moed die je nu toont! Gebruik de speciale Enfait Code HappyEnfait33 om je cadeau voor Meesterschap in Geluk te verzilveren. Dan zien we elkaar op 13 november bij De Bewustzijnsschool.