De jongste, middelste of oudste in het gezin zijn zegt iets over je liefdesleven

Iedereen wordt geboren en op dat moment heb je een plek binnen het gezin. Of je nu enig kind bent of wordt geboren in een gezin van vijf. Jouw plek binnen het gezin zegt veel over hoe je in relaties bent. Het beïnvloed niet alleen liefdesrelaties maar ook vriendschappen in het leven.

In het boek ‘The Birth Oder book’ gaat auteur William Cane hier dieper op in.

Het oudste kind
Oudste kinderen zijn georganiseerd, zelfverzekerd en ambitieus. De meeste oudste kinderen zijn ook een tikkeltje dominant. Mensen om je heen nemen je vaak in vertrouwen en als oudste kind heb je graag alles onder controle. Twee oudsten die een relatie krijgen botsen met elkaar. Als oudsten hebben jullie beiden graag de controle en dat werkt niet altijd even goed.

Het middelste kind
Is de meest opstandige en avontuurlijke binnen het gezin. Liever vermijd hij of zij ruzie en ze zijn heel sociaal. Het middelste kind stond altijd tussen de oudste en jongste in en daardoor kan hij of zij met iedereen opschieten. Een relatie tussen een oudste kind met een middelste kind gaat al beter maar in een relatie waarin de middelste compromissen wil sluiten moet je uitkijken dat de dominante oudste niet té veel eist. Tussen twee middelste kinderen blijft het soms aanmodderen omdat je beide bang bent voor confrontaties. Jullie willen de lieve vrede bewaren. Tussen de middelste en de jongste komt het wel goed… de middelste zal zich meer zoals de jongste gedragen waardoor het erg gezellig kan worden.

Het jongste kind
Jongste kinderen zijn vaak charmant, extravert en doen niet moeilijk. Ze zijn altijd overal voor in… Je broers en zussen hebben altijd de baas gespeeld en daar heb je vrede mee. Want aan de andere kant maakte ze de weg voor je vrij en beschermde ze je ook. Als je de jongste bent, ben je vrolijk en heb je humor. Het jongste kind voelt zich het meest verzorgd en beschermd in een relatie met een oudste kind. In een relatie met een andere jongste heb je veel plezier maar vergeten jullie soms om verantwoordelijkheid te nemen.

Enig kind
Als je alleen bent, ben je snel volwassen, serieus verantwoordlijk en gevoelig. Je hoeft niet per se verwend te zijn al kan het best zijn dat jouw anders er alles aan deden om je in de watten te leggen. Omdat je veel met andere kinderen speelde, ben je nu sociaal en kun je goed communiceren. Dit is een belangrijke basis voor een relatie.