Is nano zilver een corona killer?

Corona. Er is geen mens die nog niet van dit nieuwe virus heeft gehoord. Opgedoken in China heeft het zich inmiddels wereldwijd verspreid. De snelle verspreiding en onwetendheid over het virus houden de gemoederen bezig. Een medicijn? Mogelijk zou een oud malariamedicijn dat al bijna honderd jaar op de markt is, effectief zijn tegen de symptomen van het coronavirus. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Alleen hoe dan? Hebben we baat bij hoge doseringen vitamine C, vitamine D of het relatief onbekende nano zilver?

Supplementen of geneesmiddelen uit het alternatieve circuit blijven twijfelachtig. Het gros van de bevolking hoopt dat het nieuwe medicijn chloroquine, een geneesmiddel, dat in Nederland alleen wordt geproduceerd door het bedrijf Ace Pharmaceuticals uit Zeewolde, zijn belofte gaat waarmaken. Terecht. Maar voor alsnog moeten we zorgen voor een goede weerstand en dat kan op honderdduizend manieren.

Nano Zilver
Onlangs beweerde een producent op de spirituele beurs in Goes* dat nano zilver mogelijk als middel tegen het coronavirus kan worden gebruikt. Zilver versterkt het immuunsysteem en zo kennen we het middel ook. Wij gebruiken nano zilver neusspray bij een verkoudheid en uit ervaring weet ik: je bent er binnen een paar dagen vanaf. Er is geen andere neusspray waarbij wij zoveel baat hebben. De bewering dat het middel corona succesvol behandeld, is toch twijfelachtig. Want als dit wondermiddel zo goed zou werken, waarom wordt het dan nog niet wereldwijd ingezet?

Wat is het eigenlijk?
Nano zilver (ofwel colloïdaal zilver) doodt meer dan 650 verschillende ziekmakende bacteriën, schimmels, virussen, gisten en parasieten. Sommige mensen beweren dat het een goed alternatief is voor antibiotica, de farmaceutische industrie spreekt dit weer tegen. Deze laatste heeft er overigs ook absoluut geen baat bij als we antibiotica vervangen voor natuurlijke geneesmiddelen. Afijn. Nano zilver. Het bestaat al 100 jaar en in Amerika wordt het al decennialang gebruikt zonder enige vermelding van gevaar voor de gezondheid of het milieu. Andere berichten beweren weer dat het slecht is voor mens en milieu, dat het ook lichaamseigen cellen binnendringt en dat je er zelfs blauw van kunt worden**.

Zijn wij er blauw van geworden?
Al enkele jaren staat bij ons een flesje nano zilver in het badkamerkastje. Niet voor dagelijks gebruik, dat zeker niet. Vooral in tijden van griep of verkoudheid komt het nano zilver uit de kast. We gebruiken het een weekje en dan is het weer klaar. Blauw zijn we er nooit van geworden. De griep of verkoudheid blijft nooit lang hangen. Is dit te wijten aan het placebo-effect of aan de daadwerkelijke werking van het medicijn? Hoe dit ook zij … we zijn er niet slechter van geworden. Hooguit een paar euro lichter.

Bovendien hebben tests aangetoond dat zilver maar liefst 99% van bacteriën, virussen en schimmels dood. Verschillende studies wijzen uit dat bijvoorbeeld drinkwater goed gezuiverd kan worden met zilver. De NASA gebruikt zelfs zilver om drinkwater te zuiveren. Zou dit gebeuren als het zo slecht zou zijn?

Tegenstrijdige berichten
Kortom, er zijn veel tegenstrijdige berichten te vinden wat nano zilver betreft. Een goed onderbouwd advies kunnen wij daarom ook niet geven. Wat we wel weten is dat colloïdaal zilver in Europa en Amerika ooit geregistreerd geweest als officieel geneesmiddel, in hetzelfde jaar dat penicilline op de markt kwam werd deze registratie ingetrokken. Toeval? Geen idee maar van antibiotica zijn wij ook geen fan. Zolang wij er baat bij hebben, gebruiken we af en toe nano zilver. Al realiseren we ons heel goed dat het géén geneesmiddel is en dat je bij alle supplementen die je inneemt goed op de hoogte moet zijn van eventuele bijwerkingen of risico’s.

Baat het niet dan…?
Moet je alsnog voorzichtig zijn. Colloïdaal zilver dood bacteriën en misschien nog wel meer. Slechte maar ook goede bacteriën. Net als antibiotica heeft dit een impact op de darmflora. Kortom het heeft voor- én nadelen dus je kunt het niet te pas en te onpas innemen. Lees je goed in en gebruik het verstandig. Drink geen hele flessen leeg en spray niet het hele jaar door je neus vol. Maar tot nu toe zijn eigen ervaringen positief. Wij zijn niet tegen maar beweren ook zeker niet dat dit een medicijn is waarmee we virussen de wereld uit jagen. Voor alsnog hopen we op een medicijn en zorgen we daarnaast voor een goede hygiëne en optimale weerstand voor zover dat mogelijk is.

Hoe neem je het in?
Nano zilver is verkrijgbaar in verschillende vormen. Verdund uit een fles, als orale spray of neusspray. De gebruiksaanwijzing geeft aan wat de beste dagelijkse hoeveelheid is.
nano zilver
Hier koop je producten met Nano Zilver

*Bron: pzc.nl
**Bron: kwakzalverij