Dit is dé manier om snel van jouw alcoholverslaving af te komen

Alcoholisme is een groter probleem dan men denkt. Steeds meer mannen- en vrouwen grijpen bij het minste of geringste naar de fles. In verschillende huishoudens wordt dagelijks gedronken en vooral in grote steden is alcohol het synoniem voor gezelligheid.

Een gevaarlijke ontwikkeling want de gevolgen van alcoholisme zijn niet best. Mensen die verslaafd zijn aan alcohol kunnen dit vaak erg goed verbergen, omdat ze zich ervoor schamen. Toch weten ze heel goed dat ze te vaak aan de fles hangen om te ontspannen. In het begin drink je vooral voor de gezelligheid maar als het erger wordt, kun je niet meer goed functioneren. Denk hierbij aan: vroeg beginnen met drinken, jezelf verslapen, problemen op het werk en het blokkeren van gevoelens. Na verloop van tijd isoleren ze zich vaak van hun omgeving of er moet gedronken worden.

Bidden tegen een alcoholverslaving
Als je eenmaal verslaafd bent, is het moeilijk om van de drank af te komen. Onderzoekers van New York University hebben ontdekt dat bidden je drang naar alcohol aanzienlijk verminderd. Dit ontdekten ze toen een groep AA-leden deelnam aan een onderzoek. Bidden verhoogt de hersenactiviteit in bepaalde gebieden van de hersenen die je bewustzijn vergroten. Hierdoor kun je doordachtere keuzen maken. Er is niet onderzocht welke gebeden het meest effectief zijn. Maar of je nu bidt voor Onze Lieve Vader, Allah, Boeddha of jezelf… als het werkt, moet je het altijd proberen!