Dit is hoe vaak je je badmat moet wassen

Er ligt vaak een ondergeschoven kindje in iedere badkamer: de badmat. Vaak wordt de badmat vergeten als de handdoeken in de was gaan en dat is niet fris. Na iedere douchebeurt (of daarvoor) sta je met je blote voeten op deze mat en in feite is het een van de meest smerige dingen in de badkamer.

Volgens experts moet de badmat eens per week op hoge temperatuur gewassen worden om viezigheid buiten de badkamer te houden. De grootste reden waarom de badmat een bron van vuiligheid is: omdat ‘ie op de grond ligt blijft het vochtig. Meestal douchen er meerdere mensen per dag en keer op keer wordt de badmat nat. Omdat er niet gelucht wordt, krijgen bacteriën de ruimte op zich lekker op te hopen.

Behalve dat er regelmatig blote voeten op staan, komt het gegarandeerd voor dat er mensen met schoenen de badmat betreden. Ook niet best want vuil van buiten blijft er lekker aan kleven. Je kunt je voorstellen dat het kleedje op jouw vloer een smerig ding is! Zorg er dus voor dat jouw badkamer tot in de puntjes verzorgt is, tot het kleedje aan toe.