Wat is een hartsverlangen? En helpt het je om doelen te bereiken?

Ligt het aan mij of blijven veel van mijn dromen onwerkelijkheid? Een paar jaar in het buitenland wonen, een killerbody, die ene Chanel tas en een salaris waar je u tegen zegt. Het zijn allemaal wensen die uiteindelijk niet uitkomen en ik zal je vertellen waarom.

Net als iedereen heb ik vanalles te wensen. Zo nu en dan heb ik gruwelijke zin om de boel de boel te laten en naar het buitenland te vertrekken. Of train ik me een week helemaal suf voor een killerbody om in het weekend los te gaan op de bitterballen. En grof geld verdienen? Dat is niet mijn eerste prioriteit, ik heb liever wat meer vrije tijd. Sommige wensen die je hebt zijn here today en gone tomorrow. Soms heb je zin om ermee aan de slag te gaan maar de volgende dag is deze motivatie alweer verloren. Als je het zo bekijkt is het eigenlijk heel logisch dat bepaalde dromen niet uitkomen. Want als je iets niet echt heel graag wilt, komt het er ook niet van.

De wet van de aantrekkingskracht vs. Hartsverlangens
Ik las laatst een interessant stuk over de Law Of Attraction van spiritueel leraar Michael Mackintosh. Hij gelooft hier namelijk niet in. Sterker nog: de wet van de aantrekkingskracht maakt veel mensen ongelukkig. Ask – believe – receive werkt voor de meeste mensen niet. Dit komt namelijk omdat we ons niet eens beseffen wat we écht willen. Tegenwoordig willen we zoveel! Deze hoofdwensen komen niet uit onze ziel maar uit het ego en ze hebben vrijwel altijd te maken met uiterlijk, geld of status. Het zijn oppervlakkige wensen die je uiteindelijk niet gelukkiger maken. Hartsverlangens zijn krachtige verlangens die je nastreeft. Dit is heel wat anders dan een wens die af en toe in je hoofd oppopt en dan weer vervaagt. Wensen uit het diepste van je ziel zijn duurzaam en daarvoor geef je alles. Maar hoe herken je hartsverlangens in een tijd dat we constant worden afgeleid met hoofdwensen? Michael Mackintosh helpt je een handje met deze drie vragen:

1. What would be the highest physical manifestation of my inner nature?
2. At the end of my life, what would I like to be remembered for?
3. What would be the greatest service I could render to the planet, the one which would leave me most fulfilled?

Hartsverlangens zijn wensen die horen bij de meest authentieke versie van jezelf. Het zijn de dingen die je wilt nalaten, hoe jij wilt dat mensen je herinneren. Nou en ik kan je vertellen dat ik als hoger doel geen strak lijf noch een Chanel tas op mijn lijstje heb staan. Zit niet bij de pakken neer als je niet alles krijgt wat je hartje begeert. De gelukkigste momenten in je leven hebben vaak niks te maken met hoofdwensen maar met hartsverlangens. Lief zijn voor de wereld, hopen dat iedereen een beetje minder veroordelend gaat leven en dat we met z’n alle beter voor de natuur gaan zorgen. Dat we gezond blijven en de seizoenen bewust mogen beleven. Lekker in je vel zitten. Minder prikkels van buitenaf ervaren. Daar leef je toch voor?