Indrukwekkende advertentie moedigt vrouwen aan om hun borsten aan te raken

Het is de eerste keer dat er overdag in de UK een tepel op de televisie zichtbaar is. Dit keer om aandacht te vragen voor borstkanker in de maand oktober. Deze maand staat al jaren in het teken van borstkanker en zelfonderzoek zou de kans op vroegtijdige ontdekking vergroten waardoor de kans op volledig herstel groter wordt.

Onderstaande video is gecreëerd door CoppaFeel! Ze willen zowel mannen als vrouwen aanmoedigen om hun borsten te checken op abnormale verschijnselen en daarna de hashtag #TrustYourTouch te gebruiken. In de video zie je hoe mensen verschillende objecten aanraken, inclusief hun borsten. Dit doen ze om het aanraken en het checken van je eigen borsten te normaliseren. De meerderheid van de vrouwen (80%) voelt namelijk niet vaak genoeg aan haar eigen borsten en veel vrouwen doen dit niet omdat het ongemakkelijk voelt. Kelly, de CEO van CoppaFeel! zegt hierover: “Wij zijn opgericht om vrouwen een zo groot mogelijke kans te geven om borstkanker te overleven en je eigen handen zijn de beste tool om dit te bereiken.”

Zo check je je borsten:
-Veranderingen in het uiterlijk van de borsten (bijvoorbeeld de vorm.
-Verandering van de huid (bijvoorbeeld droge en schrale plekken.)
-Het verschijnen van bultjes, bobbeltjes of andere uitstulpingen.
-Zwelling onder de oksels.
-Constante pijn in de borsten of onder de oksels.
-Verandering van de tepels zoals huiduitslag of ingetrokken tepels.

Als je iets bemerkt, hoeft dit niet meteen te betekenen dat het borstkanker is maar je moet wel meteen naar de huisarts gaan. Deze beste man of vrouw komt namelijk NIET naar jou. Wees er vroeg bij, dan is de kans op genezing het hoogst.

Bekijk hier de video:

Initiatieven gedurende de borstkankermaand
Er zijn verschillende manieren waarop jij de strijd tegen borstkanker kunt steunen. Zo kun je een Magic Mitt van Jane Iredale kopen en van de prijs van het product wordt €2 aan de stichting KWF kankerbestrijding in Nederland en Think-Pink in Belgie geschonken. De Magic Mitt is een microvezelhandschoen waarmee je alle make-up kunt verwijderen met alleen warm water.

magic mitt

Magic Mitt, €17,95 Hélène V