Een fluffy huisdier cadeau geven, beter van niet!

In deze tijd van elkaar een hart onder de riem steken op zoek naar een giga origineel (b’day)cadeau? Zo één die de originaliteitsprijs wint? De afgelopen jaren zijn er steeds vaker huisdieren cadeau gegeven. En dan blijft het niet per se bij een guitige goudvis. Megaschattige puppy’s en kittens die je met één snoezige blik al weten in te palmen. Hoe lief en leuk ook, doe. dit. nooit! Een huisdier cadeau geven lijkt zo lief en onschuldig, maar man wat komt er een zorg voor zo’n fluffy basterd bij kijken. Als je dan toch voor zo’n dotje wil gaan, dan hebben wij iets leuks gevonden! 

Huisdier cadeau geven, minder zoet dan je denkt

Op de redactie is de liefde voor (huis)dieren groot. Heel groot. Wat kunnen die beestjes een liefde geven zeg. Dat gun je iedereen. Maar om nu een huisdier cadeau te geven…Ergens snappen we ‘m wel. Het heeft natuurlijk een groot verrassingseffect. Het is een super speciaal cadeau waar de b’day boy of girl als het goed is jaren plezier van heeft, en nog jaren over gepraat zal worden.

Maar hoe mooi het idee ook lijkt, online shop toch maar even verder. Ook al weet je dat iemand nog zo graag zo’n gezellig gezelschapsdier in huis wil halen, laat het aan de persoon zelf over. Naast dat een nieuwe huisgenoot de nodige zorg en verantwoordelijkheid met zich meeneemt, kost het ook aardig wat. Voeding, speeltjes, mand, dierenartskosten. En volgens de Dierenbescherming ontstaat er zelfs ‘onnodig dierenleed’ als je een huisdier cadeau geeft.

Maar…je kan iemand natuurlijk wel dat laatste zetje in de rug geven om tóch na al die tijd eindelijk eens die Heilige Birmaan, Australische herder of harige asielknapperd in huis te halen. Hoe leuk om iemand een cadeaubon voor de adoptiekosten bij een (lokaal) dierenasiel te geven! Doe er een leuk speeltje bij, en je hebt een TOP cadeau.

Wel de lusten, niet de lasten? Dan kan er ook altijd een blik worden geworpen op www.hondenoppas.nl. Een kwispelende, knuffelgrage viervoeter over de vloer alleen wanneer het uitkomt.