Holistische plastische chirurgie: hoe dan?

In Nederland bestaat het niet. Nog niet… Holistische plastische chirurgie is namelijk meer dan een operatie. Ons uiterlijk en natuurlijke veroudering houdt iedereen bezig, er bestaat niet voor niets een grote markt voor cosmetica en cosmetische ingrepen. Iedere vrouw (of man) heeft wel een potje crème in huis en zorgt op de best mogelijke manier voor zichzelf.

Onze mind, het innerlijk en uiterlijk worden beïnvloed door verschillende factoren. Erfelijkheid, zwaartekracht en UV-straling spelen daarin zeker een belangrijke rol. Maar er is meer…

We verouderen door luchtvervuiling.

We verouderen omdat we chemische producten op onze huid smeren.

We verouderen door de dingen die we doen (of juist niet doen)

En misschien nog belangrijker dan al het andere: we verouderen door de voeding die we eten. Steeds meer wetenschappers komen erachter dat voeding niet alleen energie geeft, maar ook energie kost. Suikers, dierlijk vet, alcohol en geraffineerd voedsel zijn niet de beste manier om jezelf van binnenuit goed te verzorgen. Eet vooral voldoende groenten maar ook verse vette vis, noten, olijfolie, tomaten, knoflook, honing en olijfolie om jezelf jong te houden.

Holistische plastische chirurgie neemt jouw levensstijl onder de loep
Zelf heb ik nog nooit aan mijn lichaam laten sleutelen behalve een cryolipolyse behandeling (vet bevriezen). Ik werk al jaren in een kliniek waar de beste artsen zich dagelijks inzetten om mensen zich mooier te laten voelen. Soms na ziekte, een ongeluk of verbranding maar ook gewoon omdat het kan. Het lijk mij fantastisch om plastische chirurgie nog iets breder te trekken en dan praat je over holistische plastische chirurgie. Hierbij kijk je naar de mens als een geheel: de leefomgeving, gewoontes, voedingkeuzes, allergieën, beweging en erfelijkheid. Dit zijn allemaal factoren die meespelen om mooie resultaten te behalen. De benadering van het uiterlijk en innerlijk als één geheel is ook een moment om stil te staan bij de keuzes die je maakt. Het overdenken en bespreekbaar maken van uiterlijke veranderingen in combinatie met jouw levensstijl zorgt ervoor dat je er nog beter over na gaat denken.

Er komen meer alternatieven
De tijd staat niet stil en terwijl jij ouder wordt, ontwikkeld de cosmetische markt zich in een rap tempo. Het aanbod van ingrepen wordt groter waardoor de kans groter is dat jij een behandeling vindt die bij jou past. Denk aan vetverwijdering: vroeger gebeurde dit doormiddel van liposuctie. Tegenwoordig kun je je vet ook laten bevriezen. Omdat de keuze tussen verschillende behandelingen groter wordt, is het des te belangrijk om goed te kiezen. Begeleiding door een ervaren plastisch chirurg is dan ook super belangrijk. Want helaas gaan steeds meer basisartsen het hele pakket aanbieden: ze poseren trots op Instagram dat ze een cursusje ‘ooglidcorrecties’ hebben gevolgd. Een ingreep waar een plastisch chirurg zich 6 jaar lang in specialiseert! Verschil is er wel degelijk maar je moet het wel weten. Daarom, om zeker te weten dat je goed kies, geloof ik enorm in holistische plastisch chirurgie. Niemand is hetzelfde. Je moet de voor- en nadelen op een rij zetten en kiezen voor een behandeling die bij jouw levensstijl past.