Het seizoen waarin je geboren bent bepaald je persoonlijkheid en je humeur

Astrologie is vaag… je gelooft het of niet. Hoe dan ook, horoscopen zijn smakelijk om te lezen en bij iedereen klopt er wel iets. Hoe zit het dan als onderzoekers met wetenschappelijke feiten komen over de maand waarin je geboren bent? Of het seizoen. Daar valt namelijk ook wat over te zeggen.

Waar de goed onderbouwende wetenschappelijke inzichten voorheen ontbraken, zijn er door Hongaars tegenwoordig harde feiten bekend gemaakt over het seizoen waarin je geboren wordt. Vooral als we het hebben over je mood. Biochemische studies bewijzen dat het seizoen waarin je bent geboren van invloed is op bepaalde neurotransmitters als dopamine en serotonine.

De lente
Lentebaby’s worden geboren met een ‘hyperthyme persoonlijkheidsstoornis’ Dit wil zeggen dat ze soms overdreven positief in het leven staan en vol energie zitten.

De zomer
Baby’s die in de zomer op aarde komen zijn net als lente kinders optimistisch en vol van energie. Alleen kan dit bij deze mensen opeens omslaan. Ze hebben vaker last van mood swings dan kinderen die in andere maanden geboren zijn.

De herfst
Herfstkinders zijn prikkelbaar, gevoelig maar hebben minder kans om depressief te worden dan winterkinderen. Als je in de herfst geboren bent, is de kans groot dat jij sportief en atletisch bent. Wat andere taken betreft, ben je wel luier dan anderen.

De winter
Winterkinderen op hun beurt zijn op latere leeftijd minder prikkelbaar maar hebben wel een grotere aanleg voor depressies, schizofrenie op bipolaire stoornissen. Mhhh… zou het?