HEMA en Patrick Martens laten je huis fonkelen met deze 5 kerst(boom)trends

Christmas is coming! Het aftellen is begonnen. Voor je het weet zit je – in aangepaste vorm, dat wel – aan het kerstontbijt, -diner of de -borrel. Aangezien we dit rollercoaster jaar meer dan ooit zelf de slingers moeten ophangen, heeft HEMA een vijftal kerst(boom)trends hoe je je thuis tot een knappe kerstsetting omtovert. Eén waar jij, je Christmas squad en huis van gaan fonkelen. Here we go kerstkriebels!

Kersttrends voor happy ho, ho, holidays 

Visual merchandiser van HEMA, Mike Lakeman en presentator Patrick Martens hebben onlangs tijdens een feestelijk online persevent 5 superleuke, praktische en vooral smaakvolle kerst(boom)trends gedeeld. Laat je last-minute voor je kersthuis, -boom en -tafel inspireren!

#1: Colorblocking

Dit jaar is het heel hip om voor je kerstversiering voor één of twee felle kerstige kleuren te kiezen. Mix & match er flink op los dus deze Kerst met kleuren die – op het eerste gezicht – niet perse perfecte matches zijn. Van combi’s als knal rood-roze tot pastel(dennen)groen-geel. Het is maar net tot hoever je te porren bent.

HEMA kerst(boom)trends HEMA kerst(boom)trends

#2: Let’s go ‘cosy me’

Met zo’n naam kan het niet anders dan dat het gezellig wordt. Een warm herfstthema dat is geïnspireerd op het stijlvolle Scandinavië. En zeg zelf, alles wat ook maar een vleugje van onze noorderburen in zich heeft, is beeldschoon. Alleen dan, hoe haal je Scandinavië in je kerstige huis? Mike heeft gebruikgemaakt van kraftpapier, koperfolie en hout in combinatie met groene en blauwe tinten voor een warme uitstraling. En kijk de beeldige (houten) hangers: van rendieren tot uilen, het hele bos haal je met deze kersttrend in huis. Deze accessoires kan je ook heel leuk terug laten komen op je kersttafel of andere plekken in huis. Net hoe X-mas loco je wil gaan.

HEMA kerst(boom)trends HEMA kerst(boom)trends 

#3: Modern traditional: mooi rood is niet lelijk

Ga je voor typisch kerstig met een moderne twist, dan zit je tóp met dit thema. Denk aan (voornamelijk) rode traditionele kerstsymbolen die in een modern jasje zijn gestoken door gebruik van prints en aquareleffecten. Kijk alleen al hoe leuk de candy canes zijn. Kan zijn dat die er tijdens de Kerst niet meer inhangen.

#4: Jingle bells, jingle bells met de belletjestrend

Ben je iets minder van de tierelantijntjes, dan is de ‘belletjesboom’ yours. Een kerst(boom)trend die het graag rustig houdt. Weinig poespas, wel genoeg belletjes, letters van het alfabet en andere hangers.

HEMA kerst(boom)trends HEMA kerst(boom)trends#5: Metallic 

Tot slot is er het metallic kerst(boom)thema. Een tendens die inspeelt op iets wat we in Nederlandse huishoudens vaak al doen: we decoreren het huis en de o dennenboom of met zilveren of met gouden decoratie. Dit jaar gaan ze in de mix. Zowel zilveren als gouden items kunnen prima samen terugkomen in de kerstboom, op tafel of in een kerstkrans. Origineel, feestelijk en lekker sprankelend. En ben je nu niet zo’n held(in) in het versieren van je huis, dan zijn er heel veel kerststerren in deze kerst(boom)trend te koop. Of te maken. Net hoe creabea je bent. Combineer ze met een lichtsnoer, droogbloemen en gezellige geurkaarsen en je bent verzekerd van een fonkelend kerstgevoel.

Tip: kom je haakjes tekort en wil je toch je kerstballen ophangen? HEMA heeft hét aha-moment: paperclips come to the rescue. 

Ondanks dat de winkels nu gesloten zijn, wordt er online alles aan gedaan om kerstpakketjes op tijd te bezorgen. Mocht je dus geïnspireerd zijn door de kersttrends en prachtplaatjes en je wil nog iets in huis halen, bestel het online.

Let’s spark!