Are you kiddin’? De gezondste mensen skippen de gym!

De dag dat de meeste sportieve voornemens stranden, hebben we ver achter ons gelaten. En daarom speciaal dit goede nieuws. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat de gezondste mensen ter wereld geen abonnement bij de sportschool hebben, geen ellenlange jumping jacksessies houden of zich op wat voor killing manier dan ook in het zweet werken. Neen, zij skippen de (boutique) gym en houden het bij een serene wandeling of huis-tuin-en-keuken-klusjes. 

Het goede voorbeeld van de gezondste mensen

De één vindt het drie keer niks om te sporten, een ander is niet te stoppen en staat het liefst ’s ochtends om 7:00 ‘m te shinen tussen de dumbells en de halters. Ieder z’n ding. Maar nu komt ‘ie voor de anti-sporters. Want wat blijkt? De healthy basterds die in de zogenoemde ‘Blue Zone’ wonen – het gebied waar mensen met de hoogste levensverwachting vertoeven – rennen geen marathons, doen niet aan push-ups of andere sportieve ongein. Zij leven in omgevingen die hen constant aansporen om te bewegen zonder er zelfs maar even over na te denken. Van in de tuin werken tot huishoudelijke to do’s of de hele dag door lopen.

Oké oké, erg realistisch klinkt dit vandaag de dag niet echt. De meerderheid van ons maakt 40 uur per week al zittend achter z’n pc. Maar één van de beste en makkelijkste manieren om toch wat meer beweging in je dag aan te brengen, is door je manier van vervoer van en naar je werk of studie onder de loep te nemen. Kan je bijvoorbeeld met de benenwagen of de fiets? Go for it! Volgens onderzoek is het meest ideaal als je 15 minuten al wandelend over de heen-, en 15 minuten over de terugweg doet. Alle voordelen van een half uur per dag een blokje om doen, lees je hier.

Neem de honderdjarigen van deze wereld als voorbeeld die het voornamelijk bij natuurlijke bewegingen houden!